Vakantie Orlando

Orlando/Orlando wordt ook vaak gezien als de stad met de pretparken. De stad ligt in de Amerikaanse staat Florida. Veel mensen gaan naar Orlando op vakantie vanwege de vele entertainmentmogelijkheden. De stad heeft echter nog veel meer te bieden voor toeristen in Amerika.

Bezienswaardigheden Orlando

Het grote voordeel van Orlando is dat het zeer gunstig gelegen is. Veel mensen verblijven tijdens hun vakantie in Orlando, zodat ze ook richting Texas en andere steden in Florida kunnen gaan. De stad heeft zelf echter ook veel bezienswaardigheden. Zeer boeiend is bijvoorbeeld de International Drive, dat ook wel wordt afgekort als I-Drive. Langs deze weg liggen verschillende winkelcentra en attractieparken. Amway Center is ook zeker een aanrader, dit is het stadion waar het basketbalteam van Florida wedstrijden speelt. Je kunt hier niet alleen terecht tijdens een wedstrijd, het is ook mogelijk een rondleiding te krijgen.

Attracties in Orlando

Orlando staat natuurlijk bekend om de vele attractieparken. Zo heb je er Disneyworld Florida, dat verdeeld is over verschillende themaparken. Een ander groot attractiepark is Universal Studio’s, waar je in de wereld van de films terecht zult komen. Of wat te denken van Sea World, waar je kennis kunt maken met verschillende zeezoogdieren? En behalve de dieren en de shows zijn er ook nog eens verschillende attracties. Vrij nieuw is het themapark dat helemaal is gericht op de wereld van Harry Potter: The Wizarding World of Harry Potter. En aangezien Florida een staat is met veel zon, zijn er ook nog eens diverse waterpretparken in Orlando, waaronder Blizzard Beach en Wet’n Wild Orlando. Alle attracties in Orlando zijn uitstekend geschikt voor gezinnen en families.

Musea

Orlando heeft verschillende musea die je kunt bezoeken. Bekijk prachtige kunst in het Orlando Museum of Art. Een ander boeiend museum is het Orlando Science Center, waar je van alles kunt proberen op het gebied van wetenschap. Met de kinderen kun je naar Dinosaur World, een museum dat volledig is gericht op de dino’s. Er zijn bijvoorbeeld botten, fosielen en eieren die je kunt bekijken. Een laatste museum dat de moeite waard is, is Ripley’s Believe it or Not. Een museum vol met bijzondere en vreemde dingen. Ook erg leuk om met de kinderen te bezoeken.

Winkelen

Orlando is een echte stad voor de liefhebbers van winkelen. Vooral de winkelcentra van de stad zijn zeer de moeite waard. Enkele voorbeelden zijn Florida Mall, de Mall at Millenia. Ook zijn er in Orlando meerdere outlets, waar je dus zeer voordelig merkkleding kunt krijgen. Een bijzondere winkel in Orlando is de M&M Store, waar je M&M’s in verschillende kleuren kunt kopen.

Uitgaan in Orlando

Orlando is een gezellige stad met enorm veel uitgaansgelegenheden. Er zijn discotheken, bars en cafés waar je terecht kunt. Wat erg leuk is, is een dinnershow. Dit is iets dat echt bij Orlando hoort. Tijdens het eten word je getrakteerd met een show. Er zijn veel verschillende dinnershows in Orlando. Eén van de voorbeelden is Medieval Times. Reserveren vooraf is in de meeste gevallen aan te raden.

Openbaar vervoer

In Orlando is het openbaar vervoer niet supergoed geregeld, maar je kunt absoluut met de bus reizen. Er zijn echter wel zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de buschauffeur met contant geld betaald: wisselgeld is niet mogelijk. Wil je onderweg overstappen, dan moet je vragen om een transfer: je krijgt dan een speciaal kaartje. Je kunt kiezen voor een single ticket, een dagkaart of een weekkaart. Een single ticket kost 2 dollar, een dagkaart 4 dollar en een weekkaart 7 dollar. De taxi is ook mogelijk, maar dit kan toch wat aan de dure kant zijn. Veel toeristen kiezen er in Orlando voor om een auto te huren, omdat dit vooral met bezoekjes aan pretparken erg handig kan zijn.