Vakantie Philadelphia

Philadelphia/Philadelphia is een stad gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania en het is de zesde stad van Amerika. De meeste mensen korten de naam van de stad af tot Philly. De stad werd in 1681 gesticht en in 1776 was dit de plaats van de onafhankelijkheidsverklaring. Hierdoor is Philadelphia een stad met veel historie en toeristen kunnen er dan ook erg veel bekijken en doen.

Bezienswaardigheden in Philadelphia

In Philadelphia vind je veel historische gebouwen en het is leuk om deze te ontdekken tijdens bijvoorbeeld een stadswandeling. Éen van de historische gebouwen die je niet mag missen is de Independence Hall. Hier werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidswet aangenomen. Het gebouw staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook leuk om te zien is de Liberty Bell. Deze vind je tegenover de Independence Hall en het is één van de bekendste klokken van de Verenigde Staten. De Liberty Bell is het teken van de onafhankelijkheid. Wat je ook zeker moet zien is Philadelphia City Hall. Dit is het gemeentehuis van de stad en het heeft een hoogte van 167 meter. Hiermee is dit het hoogst gemetselde gebouw ter wereld.

Attracties in Philadelphia

Een leuke attractie om te bezoeken is de Philadelphia Zoo. Dit is de eerste dierentuin van de Verenigde Staten, maar ondanks de enorme geschiedenis is de dierentuin toch erg modern. De Philadelphia Zoo is niet de enige dierentuin in de stad. The Elmwood Park Zoo is een tweede dierentuin. Dit is geen grote dierentuin met ongeveer 200 dieren. Toch is het een leuke en bijzondere dagtrip.

Musea

Omdat Philadelphia zo belangrijk is geweest voor de geschiedenis van het land, vind je er erg veel musea. Zo heb je bijvoorbeeld Independence Seaport Museum, B. Free Franklin Post Office and Museum en het African American Museum. Je kunt ook verschillende kunstmusea bezoeken, zoals Pennsylvania Academy of Fine Arts en het Philadelphia Museum of Art.

Winkelen

Philadelphia is een stad met een verleden en misschien verwacht je dan dat je er niet echt kunt shoppen. Fout gedacht! Ik Philadelphia kun je belastingvrij winkelen in King of Prussia Mall en in Rittenhouse Row. Vind schoenen, kleding, accessoires en andere bijzondere dingen, allemaal tegen een lagere prijs omdat er geen belasting betaald hoeft te worden. Ook Downtown Philadelphia zijn erg veel winkels waar je goed kunt winkelen. Hier is het niet belastingvrij, maar alsnog kun je wel koopjes scoren.

Uitgaan in Philadelphia

Philadelphia is een leuke stad als het gaat om het nachtleven. Omdat Philadelphia een echte studentenstad is, zijn er veel gezellige uitgaansgelegenheden. Deze vind je voornamelijk in en rondom Old City. Ook in het zuiden van Philadelphia zijn veel uitgaansgelegenheden. Een groot voordeel is dat de meeste uitgaansgelegenheden op loopafstand van elkaar verwijderd zijn. Je kunt dus makkelijk meerdere cafés bezoeken tijdens een avondje stappen. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om naar het theater en de bioscoop te gaan. Ook worden er geregeld concerten gegeven en zijn er ook vaak festivals in de stad te vinden die voor een leuke avond kunnen zorgen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Philadelphia behoort tot één van de betere netwerken in de Verenigde Staten. Er zijn metro’s en bussen en het netwerk van Philadelphia wordt geregeld door SEPTA. Het is mogelijk om een weekkaart te kopen van elf dollar. Hiermee kun je gebruik maken van zowel de bus als de metro. De taxi in Philadelphia is ook erg toegankelijk. Let wel goed op dat je niet teveel moet betalen voor je ritje. Het openbaar vervoer is trouwens lang niet altijd nodig, omdat veel bezienswaardigheden lekker dicht bij elkaar zitten. Je kunt namelijk ook heel makkelijk lekker een stukje wandelen.