Vakantie Phoenix

Phoenix/Phoenix is de hoofdstad van Arizona. Het is een gezellige stad, waar je tijdens een vakantie of rondreis prima terecht kunt. De stad heeft leuke bezienswaardigheden en sowieso een groot aantal interessante musea. Ontdek het zelf!

Bezienswaardigheden in Phoenix

Downtown Phoenix heb je erg veel mooie gebouwen. Het wordt dan ook aangeraden om een stadswandeling te maken. Een leuke tip is bijvoorbeeld The Rosson House. Dit is een Victoriaans huis, waarbij je wat van de geschiedenis van Phoenix kunt bekijken. Sportliefhebbers kunnen naar Chase Field, het honkbalstadion van Phoenix. Hier kun je ook overdag terecht om een leuke rondleiding te krijgen. Even helemaal tot rust komen? Dat kan in Encato Park. Dit park ligt midden in het centrum van Phoenix en is een oase van rust. In de omgeving van Phoenix vind je daarbij veel schitterende natuur en prachtige rotspartijen. Het is zeker een aanrader om er even op uit te gaan met een huurauto en de nabije omgeving te verkennen.

Attracties in Phoenix

De Phoenix Zoo is een leuke attractie om te bezoeken met het hele gezin. Het is een grote dierentuin met veel historie. Ook kun je er talloze diersoorten zien die in hun eigen leefomgeving leven. De dierentuin is ruim opgezeten daardoor absoluut de moeite waard om eens te bekijken. Ook leuk is de botanische tuin, waar je verschillende tuinen kunt bewonderen. Ook zijn er allerlei plantensoorten die je kunt bekijken. Maak een wandeling door de Japanse tuin of bekijk de vele rozen die er zijn.

Musea

Phoenix is een stad waar je als museumliefhebber heel goed terecht kunt. De stad heeft enorm veel verschillende musea. Ga bijvoorbeeld naar het grote Phoenix Art Museum. Het museum heeft een oppervlakte van ruim 26.000 vierkante meter en je vindt er allerlei kunststukken. Een relatief nieuw museum is Musical Instrument Museum. Dit opende haar deuren in 2010. Het museum heeft de grootste collectie muziekinstrumenten ter wereld. Andere leuke musea zijn bijvoorbeeld Hall of Flame Firefighting Museum en Phoenix Museum of History.

Winkelen

Phoenix is niet de grootste winkelstad van Amerika, maar je kunt er zeker slagen als je leuke spullen en kleding wilt kopen. Phoenix heeft diverse winkelcentra, zoals CityScape. Dit ligt in Downtown Phoenix en je vindt er veel winkelmogelijkheden. Ook zijn er allerlei eetgelegenheden. CityCenter of CityNorth is een winkelcentrum dat voor iedereen iets te bieden heeft. Je vindt er goedkope en exclusieve winkels. Wat je maar wilt, het is er. Tevens heeft Phoenix verschillende outlets waar je goedkoop je slag kunt slaan. In het nabijgelege Scott’sdale zijn ook nog eens veel winkels.

Uitgaan in Phoenix

Misschien verwacht je het niet meteen, maar Phoenix is een stad waar je heel goed kunt uitgaan. Er zijn meerdere casino’s waar je een gokje kunt wagen. De meeste cafés en bars vind je in Old Town, maar ook in Central Phoenix zijn genoeg uitgaansgelegenheden. Sommige cafés en bars zijn tot diep in de nacht geopend en als je geluk hebt, zijn er live optredens van grote artiesten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Phoenix is niet supergoed geregeld. Er zijn bussen aanwezig, maar de verbindingen zijn lang niet altijd goed. Dit kan betekenen dat je lang onderweg bent of dat de aansluitingen niet praktisch zijn. Wil je naar de outlets? Dan is de bus niet aan te raden. De outlets liggen doorgaans buiten het centrum en dit is dus moeilijk te bereiken. Je kunt in Phoenix ook de taxi nemen, maar houd rekening met hoge kosten. Een aanrader is toch wel om een huurauto te nemen, zodat je drama met het openbaar vervoer kunt voorkomen.