Pretparken in Amerika

Pretparken in Amerika/Houd jij van pretparken? Dan zit je in Amerika helemaal goed. De Verenigde Staten heeft ontzettend veel pretparken, van grote tot minder grote. Wanneer jij een rondreis maakt, zul je zeker de mogelijkheid hebben om één of meerdere pretparken te bezoeken.

Pretparken in Amerika

De pretparken in Amerika zijn fenomenaal te noemen en razend populair. Amerikanen groeien op met pretparken en gaan er ook als ze eenmaal volwassen zijn met grote regelmaat heen. Het kan er dan ook erg druk zijn in pretparken en hier kun je speciale kaarten voor kopen om dit te voorkomen. Met dit soort kaarten mag je voorin de rij en hoef je niet op je beurt te wachten. Het is in Amerika trouwens gebruikelijk dat je overal in het park ziet hoe lang je bij de attracties moet wachten, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. In pretparken in Amerika zijn doorgaans ook zeer veel en zeer schone toiletten en zijn er voldoende eetmogelijkheden.

Een pretpark bezoeken?

Wanneer je een pretpark in Amerika wilt bezoeken, dan kun je dit het beste buiten het hoogseizoen en officiële feestdagen doen. Dit scheelt een hoop drukte in het park. Ook is het vaak beter om door de week naar een pretpark te gaan, in plaats van in het weekend. Wanneer je het park binnen bent, is het raadzaam om eerst naar de populaire attracties te gaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een achtbaan of aan de studiotour bij Universal Studio’s. Souvenirwinkels kun je prima aan het einde van je bezoek bekijken. Deze zijn namelijk doorgaans langer geopend dan de attracties zelf. Kijk ook altijd of je leuke kortingen kunt krijgen. Dit kan bijvoorbeeld via coupons online of in lokale krantjes. Deze krantjes kun je vaak in een stad op straat kopen of gratis krijgen. Soms zij er kortingen van minstens 10 dollar en dat tikt natuurlijk lekker aan als je met het hele gezin gaat.

Disney World

Disney World is wellicht het bekendste en meest geliefde pretpark van de Verenigde Staten. Het ligt in Orlando en bestaat uit meerdere themaparken. Elk kind heeft er wel eens van gedroomd om naar dit park te gaan en kennis te maken met alle Disneyvriendjes of in de attracties te gaan. Maar ook voor volwassenen staat een bezoek aan Disney World garant voor een geweldige tijd. Om echt optimaal van het pretpark te kunnen genieten, zul je meerdere dagen moeten gaan.

Disneyland Anaheim

Ook in Anaheim, bij Los Angeles, zit een Disneypark. Deze is minder groot dan die in Florida, maar nog steeds zeer indrukwekkend en leuk.  Ook hier kun je op de foto met Disneyfiguren of verschillende shows bekijken. Ook kun je talloze attracties bekijken. Disneyland kan in één dag gezien worden, maar de kans is vrij groot dat je dan niet alles kunt doen.

Universal Studio’s

Er zijn twee parken van Universal Studio’s in Amerika te vinden. Dit zijn die bij Los Angeles en die in Orlando. De pretparken staan volledig in het teken van de films van Universal Studio’s. Zo kun je bijvoorbeeld in een attractie vol Dinosauriërs uit Jurrassic Parc. Ook zijn er shows en spectaculaire achtbanen. Vooral bekend is trouwens de studio-tour, waarbij je onderweg krijgt te zien hoe films en series worden gemaakt en je rijdt langs verschillende bekende decors uit films.

Cedar Point

Cedar Point is een pretpark dat ligt in Sandusky in Ohio. Het is een zeer populair pretpark en dat komt vooral door de spectaculaire achtbanen en attracties. Lange tijd had het park het meest aantal achtbanen, maar dit record is inmiddels verbroken. Toch is het nog steeds een heel leuk pretparken om te bezoeken. ’s Avonds is er een leuke vuurwerkshow. Je kunt hier heel goed komen vanaf Chicago.

Adventuredome

Adventuredome is één van de bekendste overdekte pretparken in de Verenigde Staten. Je kunt dit vinden in Las Vegas, in het hotel Circus Circus. Je hoeft hier geen entreekaartje voor te kopen, maar betaalt per attractie. Het is overigens wel mogelijk om een kaartje te kopen waarmee je in meerdere attracties komt. Elk jaar wordt Adventuredome tijdens Halloween omgetoverd tot de Frightdome. Alles staat dan in het teken van Halloween.

Andere attractieparken

Er zijn nog veel meer parken in Amerika te vinden waar je naartoe kunt gaan. De meeste vind je in Californië en Orlando  maar ook in andere staten zijn genoeg mogelijkheden om naar een pretpark te gaan. Wil je dus een attractiepark in Amerika zien tijdens je vakantie, kijk dan eens wat er allemaal voor een mogelijkheden zijn bij jouw vakantiebestemming.