Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park/Het Rocky Mountain National Park is een natuurgebied dat in de Amerikaanse staat Colorado ligt. Het is een immens natuurgebied, dat je zeker eens gezien moet hebben. Er zijn diverse mogelijkheden om te wandelen.

De Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een gebergte in Noord Amerika, dat van New Mexico tot aan Alaska loopt. In Noord-Amerika wordt het ook vaak wel de The Continental Divide genoemd. Vooral een bijzonder gedeelte om te bezoeken is het Rocky Mountain National Park, dat te vinden is in het noorden van Colorado. In dit natuurgebied heb je een aantal van de hoogste bergen van het Rocky Mountain National Park.

Rocky Mountain National Park

Het Rocky Mountain National Park is een natuurgebied dat een oppervlakte heeft van 1078 vierkante kilometer. Er zijn meer dan honderd bergpieken die meer dan 3.000 meter hoog zijn en het hoogste punt van dit natuurgebied is Longs Peak. Maar behalve de bergen is er ook nog andere mooie natuur. Er zijn bossen, meren en alpenweiden. Het natuurgebied is vooral heel erg in trek bij mensen die graag wandelen. Er zijn namelijk ontzettend veel wandelmogelijkheden, van makkelijk tot zeer uitdagend.

Dieren

Tijdens een wandeling door Rocky Mountain National Park kun je heel veel diersoorten spotten. Enkele grotere dieren die je hier kunt zien zijn zwarte beren, coyotes, dikhoornschapen, elanden en herten. Ook komen er vogels voor zoals de arend, de valk en de vlaamse gaai. Er zijn ook kleinere dieren, denk aan marmotten, eekhoorns en reptielen. Wanneer het schemer is, kun je verschillende vleermuizen zien. Er zijn speciale wandeltochten waarbij de kans om dieren te spotten erg groot is. Zo heb je de speciale Wildlife trail, waar je hopelijk veel dieren onderweg tegen kunt komen.

Visitor centra

Het Rocky Mountain National Park heeft vijf ingangen en vijf visitor centra. Hier kun je terecht voor informatie over het natuurgebied. Denk aan presentaties en verschillende boeken en kaarten. Je kunt hier ook informatie krijgen van de rangers en tips krijgen over welke routes je het beste kunt wandelen. Bij de visitor centra in de buurt heb je ook verschillende eetmogelijkheden.

Campings

In Rocky Mountain National Park zijn een paar campings. Deze campings zijn niet allemaal even groot en er zijn ook wat campings waar alleen een tent is toegestaan. Het is raadzaam om vooraf te reserveren, want campings zijn zeker in het hoogseizoen snel vol. De faciliteiten zijn vaak ook erg simpel. Net buiten het park heb je ook genoeg campings waar je eventueel kunt verblijven.