Rondreizen Amerika

Rondreizen/Een Amerika vakantie boeken? Op Arke.nl vindt u een uitgebreid aanbod exotische, fascinerende en zonnige verre reizen vol natuurschoon, bijzondere culturen en prachtige stranden.

Bekijk aanbod

Rondreizen/Al jarenlang is FOX Vakanties dé internetreisorganisatie naar verre bestemmingen. FOX is een innovatief bedrijf met als doel u kennis ...

Bekijk aanbod

Rondreizen/NRV Holiday is een touroperator, gespecialiseerd in het organiseren van reizen naar verre bestemmingen. NRV Holiday biedt een zeer uitgebreid aanbod van rondreizen...

Bekijk aanbod

Rondreizen/SNP werd 25 jaar geleden opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten. Inmiddels is SNP in Nederland de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke rondreizen...

Bekijk aanbod

Amerika is het ideale land om een rondreis te maken. De meeste toeristen kiezen er ook voor om lekker rond te kachelen en zoveel mogelijk van de diversiteit in het land te kunnen zien. Er zijn verschillende manieren om een rondreis te maken door Amerika.

Waar een rondreis maken?

Een rondreis kan overal in de Verenigde Staten worden gemaakt. Het populairste gebied voor toeristen is het Westen. Steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas kunnen worden bezocht. En vooral de prachtige natuur is voor mensen echt een reden om naar de Westkust te gaan. Natuurgebieden zoals Yosemite National Park, Grand Canyon en Yellowstone zijn meer dan de moeite waard en zorgen voor een diverse en mooie reis. Maar ook in de omgeving van New York kun je prachtige rondreizen maken. Andere mensen gaan liever naar het Zuiden, naar staten als Florida, Texas en Tennessee. Wat ook nog eens erg geliefd is, is een rondreis van de ene kant van Amerika naar de andere. Hier moet je wel echt de tijd voor nemen.

Zelf een rondreis organiseren?

Het is een hele uitdaging om zelf een rondreis te organiseren. Je moet bekijken hoe lang het rijden is van de ene naar de andere plek en uitzoeken en wat je onderweg allemaal kunt zien. Hoe lang blijf je in een stad of natuurgebied, waar overnacht je en wat is eigenlijk je budget? Het organiseren van een rondreis is veel werk, maar je kunt je vakantie wel precies plannen zoals jij het wilt.

Is vooraf boeken altijd nodig?

Je kunt er altijd voor kiezen om op de bonnenfooi door Amerika te reizen. Houd er wel rekening mee dat afstanden groot zijn en dat je wel op tijd terug moet zijn op de luchthaven. Een kleine planning vooraf is dus wel verstandig. Ook moet je er rekening mee houden dat hotels en campings in bekende natuurgebieden vaak al ruim van tevoren zijn volgeboekt. Wil je dus op een bijzondere plek overnachten, dan moet je er wel op tijd bij zijn.

Hulp krijgen van een reisbureau

Ben je niet echt goed in het plannen van een rondreis, dan zijn er ook reisbureaus die speciale samengestelde rondreizen hebben. Ze helpen je met het boeken van de vliegtickets, hotels en regelen een auto voor je. Ook krijg je informatie over de plekken die je tijdens de route zult bekijken. Er zijn talloze routes waar je uit kunt kiezen en waarbij je zeker weet dat je de mooiste plekken van het land kunt zien. Enkele voorbeelden waar je volledige rondreizen kunt boeken zijn Jan Doets, Kras en Fox.

Auto of een camper?

Bij het reizen door Amerika kun je zowel gebruik maken van een auto of een camper. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Met de auto kun je overal gemakkelijk komen, maar moet je wel duurdere hotels boeken. Met een camper kun je op goedkope campings staan en heb je alles bij de hand. Wel is het bijvoorbeeld moeilijker om een stad in te gaan. Het is dus vooral persoonlijk wat je voorkeur heeft.

Groepsrondreis

Wanneer je liever niet zelf wilt rijden en toch een mooie rondreis wilt maken door Amerika, kun je ervoor kiezen om een groepsrondreis te maken. Je hebt dan een reisleider die je meer vertelt over de omgeving. Een groot voordeel is dat je je niet druk hoeft te maken om al het geregel en je leert ook nog eens andere mensen kennen. Twee organisaties met groepsrondreizen in de Verenigde Staten zijn Djoser en Fox. Zoek je echt iets avontuurlijks, dan kun je ook meereizen met de Amerikaanse maatschappij TrekAmerica. Je hebt dan een internationaal gezelschap.