Route 66

Route 66/De bekendste autoweg van Amerika is waarschijnlijk wel Route 66. Veel mensen dromen ervan om de route af te leggen, bijvoorbeeld met de auto of motor. Logisch, want het is een legendarische weg. En hoewel deze weg niet meer wordt gebruikt door het grote verkeer, kun je nog steeds een strip maken over Route 66.

Route 66

Route 66 begint in Chicago en gaat tot aan Santa Monica, dat bij Los Angeles ligt. De weg heeft een totale lengte van 3640 kilometer en de weg loopt door de staten  Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.  In 1985 is de weg officieel opgeheven, maar vooral toeristen rijden er nog steeds over. Langs de route vind je bijzondere plaatsen en sowieso is het voor de meeste mensen vooral boeiend vanwege het gevoel dat je op deze weg krijgt. Er zijn toeristen die slechts een klein stukje van route 66 rijden, maar er zijn ook mensen die de volledige weg willen rijden.

Seligman

Seligman is één van de plaatsen gelegen aan route 66. Het stadje ligt in Arizona en is zeker de moeite waard om even te bekijken. Er zijn winkeltjes waar de muren vol hangen met visitekaartjes en briefgeld uit de hele wereld. Ook vind je er enkele autowrakken met gezichten erop, die wel erg veel doen denken aan de figuurtjes uit de Disneyfilm Cars. Tevens staan er buiten veel bijzondere auto’s langs de weg, zoals een roze Cadillac. Drink zeker een Milkshake in dit stadje, want mensen komen van ver voor deze milkshakes. Ook zijn er natuurlijk souvenirwinkels waar je spullen van Route 66 kunt kopen. Ook kun je hier echte Amerikaanse nummerplaten kopen.

Spookstadjes

Langs Route 66 vind je veel spookstadjes. Dit zijn plaatsen waar in het verleden veel mensen woonden, maar waar nu weinig meer te vinden is. De tijd lijkt er letterlijk stilgestaan te hebben. Er zijn veel verschillende stadjes waar je even een kijkje kunt nemen. Eén van de bekendste is waarschijnlijk Barstow, met gesloten bars en motels. Maar je zult tijdens je trip over Route 66 wel meer gesloten bars tegenkomen, aangezien de meeste mensen zich hebben verplaatst.

Burma-Shave

Wie langs Route 66 rijdt zal zeker de bijzondere reclameborden van Burma-Shave zien. Burma-Shave was een bedrijf dat scheerschuim maakte. Het bedrijf is vooral bekend vanwege de reclameborden. Deze borden bestaan uit grappige teksten. Doorgaans zijn er zes borden voor een volledige tekst en op het laatste bord staat altijd de naam van het bedrijf. Een paar voorbeelden van deze teksten:

•    If you dislike  -  Big traffic fines -  Slow down -  Till you - Can read these signs - Burma-Shave
•    A guy who drives - A car wide open - Is not thinkin' - He's just hopin' - Burma-Shave
•    Don't lose - Your head - To gain a minute - You need your head - Your brains are in it - Burma-Shave

Het kan erg vermakelijk zijn deze teksten te lezen tijdens je trip over Route 66. In totaal zijn er meer dan 600 borden van Burma-Shave en je kunt in veel souvenirwinkels ook boekjes kopen waar alle teksten in staan.