Vakantie Saint Louis

Saint Louis/Saint Louis is een stad die gelegen is in de staat Missouri. De stad werd vooral populair vlak na de tweede wereldoorlog en voor een lange tijd was de stad één van de grootste van Amerika. Tegenwoordig redt Saint Louis het qua formaat niet meer bij steden als New York en Los Angeles, maar de stad is nog wel steeds erg interessant om te bezoeken tijdens je vakantie.

Bezienswaardigheden in Saint Louis

Saint Louis kent veel historie. Zo kun je eens naar de Cathedral of Saint Louis gaan. Deze kathedraal is voltooid in 1914 en het is een indrukwekkend gebouw. Zowel van buiten als van binnen zal je je ogen uitkijken. Een andere bezienswaardigheid is Bellafontaine Cemetary. Op dit kerkhof vind je graven van bijvoorbeeld William Clark, William Burroughs en Thomas Hart Benton. Eén van de grootste parken van de Verenigde Staten is Forest Park. Het is zelfs groter dan Central Park in New York. Je kunt hier volledig tot rust komen en een stukje joggen, wandelen of fietsen. In het park zijn meerdere musea en monumenten te vinden.

Attracties in Saint Louis

Wil je er een dagje uit wanneer je op vakantie bent in Saint Louis? Dat kan heel goed, want er zijn meerdere attracties waar je heen kunt gaan. De Saint Louis Zoo is een grote dierentuin, met meer dan 18.000 dieren. Veel dieren hiervan zijn bedreigd of zeldzaam, waardoor het bezoekje aan de dierentuin bijzonder en uniek is. Natuurlijk is het extra leuk om hier met de kinderen heen te gaan. Een andere leuke attractie is The Sophia M. Sachs Butterfly House. Er vliegen meer dan duizend vlinders vrij rond, waar je tussen kunt lopen. Maak de mooiste foto’s en bekijk de verschillende planten die er staan. Als je goed kijkt kun je ook kolibries en leguanen spotten.

Musea

In Saint Louis zijn letterlijk tientallen musea te vinden. Ben jij een liefhebber van kunst en cultuur? Dan zit je in deze stad dus goed! Enkele voorbeelden van musea zijn het City Museum, Kemp Auto Museum, Missouri History Museum, National Great Rivers Museum en Saint Louis Art Museum. Wil je wat leuks ondernemen met de kinderen? Ga dan naar The Magic House. Dit is een museum speciaal voor kinderen.

Winkelen

Saint Louis is een stad waar je erg goed kunt shoppen. Zo goed zelfs, dat er speciale shoptours worden georganiseerd. Je gaat dan met een groep naar de belangrijkste shopbuurten. Doorgaans zit de lunch ook inbegrepen bij zo’n tour. Erg leuk dus om te doen, reserveren is meestal wel verplicht. Je kunt natuurlijk ook gaan winkelen zonder tour, bijvoorbeeld in Downtown Saint Louis. Leuke winkelcentra zijn The Boulevard en Brentwoord Square. Lekker goedkope bekende kledingmerken scoren kun je in een outlet doen. In Saint Louis zijn verschillende outlets waar je terecht kunt, zoals Saint Louis Premium Outlets en Taubman Prestige Outlets Chesterfield.

Uitgaan in Saint Louis

Saint Louis is een gezellige uitgaansstad. Er zijn bars, clubs en cafés. Leuk is om naar een themacafé te gaan, zoals een sportbar of een comedyclub. Bekijk sportwedstrijden of lokaal comedy-talent. Een echte aanrader is 360 Rooftop. Deze kroeg zit op een hoogte van ruim 120 meter en je hebt een geweldig uitzicht over de hele stad. In Saint Louis heb je trouwens ook nog redelijk wat concerten. Check van tevoren welke artiesten optreden en reserveer alvast je tickets, omdat sommige concerten snel uitverkocht kunnen zijn.

Openbaar vervoer

In Saint Louis rijdt de metrobus en hiermee kun je bij veel belangrijke bezienswaardigheden komen. Er zijn speciale informatiecentra waar je buskaarten kunt kopen. Ook kun je er informatie opvragen over de bussen die je moet nemen. Handiger is waarschijnlijk om een auto te huren. Parkeren is op veel plekken gratis en overal staan grote, kleurrijke borden om bezienswaardigheden aan te geven.