Vakantie San Antonio

San Antonio/San Antonio is een stad die in de Amerikaanse staat Texas ligt. Het is voor veel mensen geen bekende stad, maar toch behoort het tot de grootste steden van de Verenigde Staten. En ondanks dat de stad misschien niet bekend is, zijn er wel veel dingen die je er kunt bekijken tijdens een reis of Amerika vakantie.

Bezienswaardigheden in San Antonio

De San Antonio rivier stroomt door de stad. Langs deze rivier zijn veel gebouwen te vinden die in de Spaanse stijl zijn gemaakt. Bekend zijn bijvoorbeeld de vijf Spaanse missies. Dit zijn religieuze Spaanse gebouwen. Deze vijf monumenten zijn The Alamo, Mission San José, Mission Concepción, Mission San Juan en Mission Espada. Wil je de stad goed kunnen zien? Dan moet je naar de Towers of America gaan. Dit is het hoogste gebouw van San Antonio en je kunt naar de top van de toren met een glazen lift voor een schitterend uitzicht over de gehele stad.

Attracties in San Antonio

Vlakbij San Antonio ligt het attractiepak Six Flags Fiesta Texas. In dit attractiepark kun je de meest spannende achtbanen uitproberen. Houd je niet zo van achtbanen? Dan zijn er gelukkig ook nog talloze andere attracties. Ook erg leuk is San Antonio’s Zoo. Dit is de derde grootste dierentuin van het land. Er zijn meer dan 3.500 dieren te bekijken. En nog meer dieren kun je zien in SeaWorld’s San Antonio. Behalve zeedieren, zijn er ook verschillende attracties waar je in kunt gaan. Denk aan achtbanen.

Musea

San Antonio heeft talloze musea die je kunt bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis en veel Spaanse invloeden en het is dan ook niet verwonderlijk dat diverse musea zich hierop richten. Denk aan het White Museum, dat is gericht op de geschiedenis van Texas. Of Buckhorn Saloon & Museum, waarin je alles te weten komt over de geschiedenis van het wilde westen. Kunst kun je bekijken in het San Antonio’s Museum of Art.

Winkelen

In San Antonio zijn er leuke wijken waar echte shopaholics terecht kunnen. Downtown San Antonio’s heeft diverse kledingzaken, waaronder winkels van bekende designers. Je vindt er tevens veel Spaanse en Mexicaanse winkels. Rond Olmos Park zijn talloze bijzondere winkels te vinden. Een leuk winkelcentrum is Market Square. Hier zijn niet alleen veel verschillende winkels, maar ook veel gezellige eetgelegenheden.

Uitgaan in San Antonio

San Antonio staat niet direct bekend om het bruisende uitgaansleven, maar toch is er enorm veel te doen. San Antonio heeft vooral veel discotheken en danshallen. De beste plek om uit te gaan is Downtown San Antonio. Er zijn leuke clubs hier. Main Plaza is bijvoorbeeld een tent waar je het hele jaar livemuziek kunt horen. Main Plaza is in de stad echt een begrip geworden. Je kunt echter ook naar minder grote en bekende plekken gaan voor een leuke avond uit.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in San Antonio is redelijk geregeld, maar kent toch wat haken en ogen. Je kunt gebruik maken van de bus, maar dit werkt lang niet altijd even praktisch. Bussen rijden regelmatig niet op de juiste tijden en de kans dat je ergens moet overstappen is ook aanwezig. Wanneer je echt alleen bezienswaardigheden wilt zien, dan kun je kiezen voor bus nummer zeven. Deze rijdt langs alle bekende p lekken van de stad. De taxi is ook een mogelijkheid, maar houd er rekening mee dat dit geen goedkope optie is. Het meest verstandige is dan ook om te kiezen voor een huurauto, zodat je het openbaar vervoer vermijd. Tegenwoordig is de fiets ook steeds gebruikelijker in San Antonio. Er zijn meerdere locaties waar je een fiets kunt huren en veel bezienswaardigheden zijn hierdoor makkelijk te bereiken.