Vakantie San Diego

San Diego/San Diego is een Amerikaanse kuststad in de staat Californië. De stad grenst aan Mexico en de temperaturen zijn er doorgaans erg goed. San Diego is zeer de moeite waard om eens te bezoeken tijdens een reis, want de stad heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Bezienswaardigheden San Diego

San Diego kent ontzettend veel bezienswaardigheden. Veel mensen gaan in de stad naar het strand om daar lekker bij te komen. Vooral het strand Ocean Beach is erg geliefd bij de toeristen. Er zijn ook veel bijzondere bezienswaardigheden. Denk aan bijvoorbeeld Fort Resecrans National Cemetary. Dit is een nationale begraafplaats met meer dan 96.000 militairen. De meeste hiervan dienden tijdens Slag van San Pasqual in 1846, de USS Bennington in 1905 en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zeer de moeite waard is Torrey Pines State Reserve, een kustgebied waar je walvissen kunt spotten en waar je tevens schitterende zonsopkomsten te bewonderen. Ga ook zeker naar Balabo Park, een park vol attracties, musea, dierentuinen en wandelmogelijkheden.

Attracties in San Diego

San Diego kent heel veel leuke attracties, die geschikt zijn voor jong en oud. Zo kun je naar Legoland, waar je meer dan zestig interactieve attracties kunt vinden. Legoland is vooral voor de gezinnen met kleinere kinderen ideaal. Ook geweldig is een bezoekje aan SeaWorld, waarvan de grootste publiekstrekker de orkashow is. Ook zijn er verschillende attracties, zoals achtbanen. De San Diego Zoo is een beroemde dierentuin in de Verenigde Staten, omdat het één van de weinige dierentuinen is waar je de reuzenpanda kunt vinden. Je kunt er ook een safaritocht maken en dieren van dichtbij bekijken.

Musea

San Diego heeft uiteraard ook verschillende musea die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. Een heel bijzonder museum dat absoluut de moeite waard is, is Museum of Man. Het museum is gericht op verschillende culturen uit de geschiedenis. Andere leuke musea zijn Wells Fargo Museum en het Whaley House Museum Complex. Met de kinderen kun je naar musea als San Diego Model Railroad Museum en The New Children’s Museum.

Winkelen

Hoewel San Diego niet bekend staat als een echte shopstad, zijn er wel erg veel winkels te vinden. Een leuk winkelcentrum om te bezoeken is Westfield Horton Plaza. Je kunt hier veel verschillende moderne winkels vinden. Wanneer je echter veel winkels bij elkaar wilt hebben, dan moet je naar Fashion Valley Mall. Hier zijn meer dan tweehonderd winkels te vinden, waaronder luxe modezaken, simpele boetiekjes en verschillende warenhuizen.

Uitgaan in San Diego

San Diego heeft verschillende discotheken waar je ’s avonds terecht kunt. Behalve discotheken zijn er ook talloze kroegen en cafés waar je terecht kunt voor een drankje. Soms zijn er optredens in kroegen van lokale artiesten. Een avondje naar de bioscoop kan natuurlijk ook altijd. Tevens kun je een sportwedstrijd bijwonen, bijvoorbeeld in Petco Park, waar je een honkbalwedstrijd kunt bijwonen.

Openbaar vervoer

In San Diego heb je de mogelijkheid om met de bus of metro te reizen. Je kunt een speciale dagkaart kopen voor 5 dollar. Je kunt dan de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer. Een meerdaagse pas is ook mogelijk en deze kun je voor je vakantie al online bestellen. De pas wordt dan per post toegestuurd. Je kunt uiteraard ook met de taxi, maar houd er rekening mee dat dit niet goedkoop is. Wil je liever niet met het openbaar vervoer, dan kun je er ook voor kiezen een auto te huren. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een rondreis wilt maken. Let er wel op dat parkeren vaak geld kost in het centrum van San Diego.