Vakantie San Francisco

San Francisco/San Francisco wordt gezien als een sfeervolle stad. De stad ligt in de Amerikaanse staat Californië en was vroeger een echte hippiestad. Dit merk je nog steeds wanneer je door de stad wandelt. De sfeer is gemoedelijk en prettig. Tijdens je vakantie in San Francisco zul je de tijd van je leven hebben.

Bezienswaardigheden in San Francisco

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van San Francisco is natuurlijk de Golden Gate Bridge. Huur een auto of fiets en maak een tocht over de brug. Of bekijk de brug vanaf een afstand, wanneer deze half verstopt zit achter een laag mist. Ook heel leuk is Fishermann’s Wharf, waar een bezoekje aan Pier 39 niet mag ontbreken: hier vind je talloze zeeleeuwen. Of ga eens naar de Painted Ladies bij Alamo Square. Dit zijn een aantal Victoriaanse huisjes die geverfd zijn in verschillende kleuren. De huisjes zijn bekend van televisieseries zoals Full House. Achter de huisjes heb je mooi zicht op de skyline van San Francisco.

Attracties

Tijdens je reis naar San Francisco zijn er verschillende attracties waar je heen kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar de Japanse theetuinen, waar je verschillende soorten tuinen kunt bekijken. Een bezoekje aan de San Francisco Zoo is ook een leuke ervaring. Je vindt hier veel verschillende diersoorten die in hun natuurlijke leefomgeving leven.

Musea

San Francisco heeft verschillende musea die de moeite waad zijn om eens te bezoeken. Een echte must om te bezoeken is Alcatraz, dit is een oude gevangenis op een eiland. Met een speciale koptelefoon kun je een tour krijgen door de gevangenis en zie je hoe men hier voeger leefde. Reserveer je kaartjes op tijd, zodat je tenminste een plekje hebt op de boot. Ook kun je naar het Cable Car Museum gaan, waar je van alles te weten kunt komen over de trams – de Cable Cars – van San Francisco. Een leuk museum voor het hele gezin is het Exploratorium. In dit museum draait alles om wetenschap en mag je als bezoeker zelf allerlei dingen uittesten.

Winkelen

De meeste winkels in San Francisco vind je bij Union Square. Je kunt hier terecht voor kleding van bekende merken, maar er zijn ook kleinere boetiekjes. Je kunt ook veel leuke winkels vinden, die veelal echt gericht zijn op de toeristen. Alternatieve mensen zullen zich prima vermaken bij High Street. Hier vind je veel bijzondere winkels met alternatieve kleding en accessoires. Ook vind je er één van de grootste muziekwinkels ter wereld.

Uitgaan in San Francisco

San Francisco heeft veel uitgaansgelegenheden en de stad staat vooral bekend om de vele gaybars die er te vinden zijn. Hier kun je als hetero ook prima naartoe voor een drankje. De cafés vind je bijvoorbeeld bij Union Square of in de omgeving van Fishermann’s Wharf. Wil je naar het theater? Dan kun je naar het Golden Gate Theatre. Zorg dat je wel op tijd reserveert voor de tickets. Sommige voorstellingen zijn namelijk snel uitverkocht.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in San Francisco is best goed geregeld. Zo heb je natuurlijk de bekende Cable Cars waarmee je bij verschillende bezienswaardigheden kunt komen. De Cable Cars rijden echter niet in elk gebied van de stad. Eventueel kun je ook kiezen voor de bus of de metro. Voor de bus kun je een speciale dag- of weekkaart kopen. Een enkele reis voor de metro kost slechts 2 dollar. Voor toeristen is er tevens nog de Hop on and off bus. Deze bus stopt bij alle bekende bezienswaardigheden van de stad. Als laatste heeft San Francisco ook nog verschillende ferry’s, waarmee je naar de overkant van het water kan komen. De bekendste ferry is degene die naar Alcatraz vaart.