Alamo Square

Alamo Square is een park dat je in het oosten van San Francisco kunt vinden. Het park zelf is misschien niet heel bekend, maar de zes Victoriaanse huisjes heeft iedereen wel eens in een film of serie gezien. Een leuke plek om te bezoeken dus.

Alamo Square

Alamo Square is een park in San Francisco. Het park is te vinden op een heuvel en je kunt er lekker wandelen en picknicken. Dat is echter niet waarom de meeste mensen er komen. Voor hen zijn de typische bouwwerken vlakbij het park de belangrijkste reden om een bezoek aan het park te brengen. Het gaat om zes Victoriaanse huizen. Deze huizen zien er allemaal hetzelfde uit, maar hebben ieder een andere kleur.

Painted ladies

De zes Victoriaanse huisjes die je bij Alamo Square kunt vinden, worden doorgaans de Painted Ladies genoemd. Er zijn ook mensen die dit The Six Sisters noemen. De zes huisjes zijn in veel films en series te zien. Eén van de bekendste series waarin je de Painted Ladies regelmatig voorbij zag komen, is Full House.

Skyline

Wanneer je in het park staat, kun je achter de Painted Ladies de skyline van San Francisco zien. Je ziet onder anderen de Golden Gate Bridge, de TransAmerica Pyramid en de St. Mary Cathedral. Hiervoor moet je wel wat hoger op de heuvel van het park gaan staan. De huisjes in combinatie met de skyline is natuurlijk ideaal voor het maken van prachtige foto’s.

Het park zelf

Alamo Square is voor de meeste toeristen niet echt interessant. Toch kan het echt wel de moeite waard zijn om er eens een wandeling te maken. Er is een speeltuintje en er zijn ook enkele tennisbanen. Je kunt er uiteraard ook prima wandelen. De kans is vrij groot dat je er mensen met hun hond ziet lopen, omdat veel lokale bewoners hier graag heen gaan met hun hond. Een praatje maken hier met wat lokale bewoners kan ook heel goed.

Hoe kom je bij Alamo Square?

Alamo Square is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er zij meerdere bussen die in de buurt stoppen en je hoeft dan maar een klein stukje te lopen. Er is ook een hop on and off bus waarmee je naar Alamo Square kunt gaan. Controleer wel of Alamo Square één van de haltes is, want er zijn meerdere bussen waar je gebruik van kunt maken. Je kunt ook met de auto naar Alamo Square, maar parkeren in de omgeving kan vanwege de drukte wel erg lastig zijn.