California's Great America

Californias Great America/California's Great America is een attractiepark vlakbij San Francisco. Het ligt in Santa Clara en het is één van de grootste attractieparken in de San Francisco Bay Area. Het is ook nog eens het enige pretpark van Noord-Californië met een waterpark erbij. Voor zowel volwassenen als kinderen is het een leuk dagje uit om hier eens heen te gaan.

Geschiedenis pretpark

Het pretpark opende haar deuren in 1947 en heette toen nog Mariott’s Great America. In 1987 kwam er een nieuwe eigenaar en in 1993 werd het opnieuw verkocht. Het pretpark kreeg toen de naam Paramount’s Great America. In 2007 kreeg het park wederom een nieuwe titel en ditmaal werd het dan eindelijk California’s Great America.

Attracties

In California’s Great America heb je verschillende attracties. Zo zijn er sowieso meerdere achtbanen waar je in kunt. Ook zijn er attracties die over de kop gaan of die voor een vrije val zorgen. Ook zijn er natuurlijk een hoop attracties die minder intensief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een draaimolen of uitkijktoren. Voor de kinderen is er Planet Snoopy, met attracties allemaal in het teken van Snoopy. Ook heb je nog de KidzZone, met attracties voor de allerkleinste bezoekers. Ook is er het Boomerang Water Park, waar je van allerlei waterglijbanen kunt gaan.

Eetgelegenheden

Het is mogelijk om in California’s Great America een hapje te eten. Natuurlijk kun je kiezen voor een snelle hap zoals een burger, een pizza of een hotdog, maar er zijn ook een aantal echte restaurantjes waar je terecht kunt om wat te eten.

Fast Lane

Je kunt ervoor kiezen om een Fast Lane ticket aan te schaffen. Met zo’n kaartje hoef je nooit lang in de rij te wachten bij de attracties. Er zijn meer dan vijftien attracties waar je de Fast Lane kaart kunt gebruiken. Deze kost 0 dollar en kan vooral op drukke dagen erg van pas komen. De prijs komt bovenop het gewone entreekaartje. Het scheelt een hoop van je tijd, omdat je niet constant in de rij staat te wachten.

Kaartjes

Een kaartje voor het pretpark kost 47,99 voor volwassenen en 42,99 voor kinderen. Je kunt de tickets online al bestellen, maar ook gewoon aan de kassa kopen wanneer je er bent. Er zijn geregeld leuke aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken, zodat je kunt profiteren van interessante kortingen. Het is dus raadzaam dit eens in de gaten te houden.

Hoe kom je er?

California’s Great America ligt in Santa Clara. De beste manier om er te komen is met een huurauto. Er is een grote parkeerplaats aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Je zou ook met de bus kunnen gaan, maar dit is erg onpraktisch en onhandig.