San Francisco CityPass

Citypass/Wanneer je in San Francisco veel wilt zien en doen, kun je ervoor kiezen om de San Francisco CityPass te kopen. Hiermee kun je verschillende toeristische attracties bezoeken met flinke korting. Een leuke manier dus om voordelig de stad te bekijken.

Wat is de San Francisco CityPass?

De San Francisco CityPass is een pas waarmee je gebruik kunt maken van vier toeristische attracties in de stad en de nabije omgeving ervan. Ook kun je gratis gebruik maken van de Cable Cars voor een week lang. De kaart kost 84 dollar. Zou je alle attracties zonder CityPass bezoeken, dan ben je ruim 145 euro kwijt. Je bespaart dus erg veel geld met deze pas.

Cable Cars

Met de San Francisco CityPass kun je een week lang gratis gebruik maken van de cable cars van San Francisco. Behalve de cable cars, mag je ook onbeperkt gebruik maken van de Muni bussen. Je hoeft alleen maar je CityPass te laten zien en je mag zo meerijden.

California Academy of Sciences

Met de San Francisco CityPass mag je naar de California Academy of Sciences en de verschillende musea hier bekijken. Er is onder meer een groot aquarium met verschillende zeedieren. Ook is er een regenwoud nagemaakt hier en kun je tevens meer te weten komen over de evolutie van de mens.

Blue & Gold Fleet Bay Cruise

Erg leuk is om een boottocht te maken van ongeveer een uur op de Blue & Gold Fleet Bay. Deze boot vaart langs bekende bezienswaardigheden, zoals Pier 39, de Golden Gate Bridge en om Alcatraz Island. Ook heb je een prachtig zicht op de skyline van de stad.

Kies een aquarium

Met de San Francisco CityPass kun je één aquarium kiezen om te bezoeken. Je hebt de keuze uit het Aquarium of the Bay in San Francisco zelf of het Monterey Aquarium in Monterey. In San Francisco heb je een videovoorstelling bij het aquarium en kun je verschillende diersoorten bekijken. Het Monterey Aquarium wordt gezien als één va de mooiste aquaria in Amerika en is goed te combineren met bijvoorbeeld een rondreis.

Kies een museum

Je kunt ook een museum kiezen om te bezoeken. Je hebt de keuze uit het Exploratorium of het DeYoung Museum. Het Exploratorium is een wetenschapsmuseum waarbij je vooral zelf lekker actief bent. Het DeYoung Museum zijn twee musea in met een waanzinnige kunstcollectie. Je kunt tijdens je bezoek ook de DeYoung Tower in, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Hoe kom je aan de CityPass?

De San Francisco CityPass kost 84 dollar voor volwassenen en 59 dollar voor kinderen. Je kunt deze online bestellen en als e-ticket uitprinten, maar het is ook mogelijk om de pas in San Francisco zelf te kopen. Dit kun je sowieso doen bij alle bezienswaardigheden waar je de pas kunt gebruiken.