Coit Tower

Coit Tower/De Coit Tower is een uitkijktoren in San Francisco vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De toren heeft een hoogte van 64 meter en is een leuke manier om San Francisco eens op een heel andere wijze te kunnen zien.

Over de Coit Tower

De Coit Tower is een toren van 64 meter hoog in San Francisco. Toeristen kunnen de toren in voor een prachtig uitzicht over de stad. De toren is gebouwd in 1934 en gemaakt in de Art Deco stijl. Een rijke vrouw, genaamd Lillie Hitchcock Coit was iemand die de brandweerlieden in San Francisco altijd erg vereerde. Toen ze stierf, liet ze 10.000 dollar na om de stad te kunnen verfraaien. Er is toen gekozen om de toren te maken en deze is gebouwd om de vrijwillige brandweer van de stad te kunnen eren.

Bezoeken

Het is mogelijk de Coit Tower te bezoeken. Dit is een leuke activiteit voor mensen die de stad San Francisco eens op een andere manier willen zien. Voor zowel volwassenen en kinderen kan het een bijzondere ervaring zijn. Boven heb je 360 graden zicht op skyline van San Francisco en kun je zelfs de Golden Gate Bridge en Alcatraz zien. Er is een lift aanwezig voor mensen die slecht te been zijn of in een rolstoel zitten.

Tijdelijk gesloten

Vanwege renovaties aan de Coit Tower is het van november 2013 tot en met april 2014 niet mogelijk om de Coit Tower te bezoeken. Er wordt de nodige tijd uitbesteed om alles goed op te knappen, zodat de toren nog lang te bezoeken is. Houd hier dus rekening mee wanneer een stedentrip naar San Francisco plant en graag de Coit Tower in wilt.

Tickets

De Coit Tower is een goedkope attractie in San Francisco. Je betaalt namelijk slechts vijf dollar voor een entreekaartje voor een volwassene. Kinderen en senioren kunnen zelfs nog goedkoper naar binnen. Kinderen van vier en jonger mogen zelfs gratis mee naar boven.

Hoe kom je er?

De Coit Tower is heel lastig te bereiken met een huurauto. Parkeerplaatsen zijn erg beperkt en vaak al heel snel vol. Daarnaast zijn er vooral ’s middags in de buurt van de Coit Tower erg veel files en kun je soms lang staan te wachten om een stukje verder te komen. Er gaat een bus naar de Coit Tower vanaf Fishermann’s Wharf. Er zijn ook een aantal prachtige wandelroutes om bij de toren te komen die de moeite waard zijn.