Ferry Building - San Francisco

Ferry Building/Ferry Building is een plek in San Francisco waar veerboten aanmeren. Tegelijkertijd is het ook een winkelcentrum. Het is een leuke plek om eens te bezoeken wanneer je een stedentrip in San Francisco maakt.

Over Ferry Building

Ferry Building is te vinden aan het begin van Market Street en het is een terminal voor veerboten die over de San Francisco Bay varen. Het gebouw zelf is ontworpen in 1892 door A Page Brown, een architect uit New York. In 1898 werd het gebouw werkelijk geopend. Ondanks twee behoorlijke aardbevingen, staat het Ferry Building er nog steeds. Tot de Golden Gate Bridge en de Bay Bridge werden voltooid, was het Ferry Building één van de grootste veerplaatsen ter wereld. Bij het Ferry Building is een grote klok te zien en ieder half uur speelt deze een stuk van de Westminsterslag.

Veerboten

Er zijn verschillende veerboten die vanaf Ferry Building varen en het kan voor toeristen een leuke ervaring zijn om eens een overtocht te maken. De veerboten gaan onder  meer naar Oakland en Alemeda. Een enkele reis op de veerboot kost tussen de 5 en de 10 dollar. De prijzen zijn afhankelijk van de veerboot die je neemt en de periode waarin je gebruik wilt maken van de veerboot. De kaartjes voor de veerboot kun je bij Ferry Building kopen.

Winkelen

Er is een leuk winkelcentrum te vinden in het Ferry Building. In dit winkelcentrum vind je vooral veel winkels waar je eten en drinken kunt kopen, dus verwacht hier lekker te shopppen voor kleding of souvenirs. Je kunt er bijvoorbeeld groente, fruit, noten, kaas, thee en wijn kopen. En ook als je niet van plan bent iets te kopen, is het leuk om hier eens rond te wandelen.

Uit eten gaan

In Ferry Building vind je een aantal gezellige restaurants. Het zijn niet heel veel restaurants, maar de kwaliteit van de gerechten is er wel erg goed en er is voor ieder wat wils. De prijzen van de gerechten zijn erg betaalbaar. Reserveren is doorgaans niet nodig, maar kan natuurlijk altijd wel handig zijn.

Wat drinken of snacken

Geen zin om uitgebreid uit eten te gaan? Je kunt ook altijd ergens wat drinken. Er zijn meerdere cafés in Ferry Building waar je gezellig een drankje kunt nuttigen. Ook zijn er verschillende kraampjes waar je een snelle snack kunt halen. Koop bijvoobeeld pannenkoeken, hamburgers, hotdogs of ijsjes voordat je de veerboot op gaat. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor je te vinden.