Fietsen in San Francisco

Fietsen in San Francisco/In Amerika zijn er doorgaans niet erg veel mogelijkheden om te fietsen. Het is geen fietsland en de afstanden zijn meestal te groot voor de fiets. San Francisco is een uitzondering, want hier kun je juist heel goed fietsen. Huur een fiets en ga erop uit!

Fietsen huren in San Francisco

Er zijn meerdere bedrijven waar je een fiets kunt huren in San Francisco. Je kunt bijvoorbeeld de fiets huren voor een dag, of zelfs voor meerdere dagen. Een bekend fietsverhuurbedrijven is Blazing Saddles. Je kunt hier ook alvast van tevoren online fietsen reserveren, zodat je zeker weet dat er fietsen beschikbaar zijn wanneer je naar San Francisco gaat. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden. Je kunt je online inlezen hierover, of in San Francisco ter plaatse een fiets huren.

Fietstochten

Er zijn meerdere interessante fietstochten te maken wanneer je in San Francisco bent. Eén van de bekendste is waarschijnlijk wel de fietstocht die begint in Fishermann’s Wharf. Je fiets dan langs de kust helemaal naar de Golden Gate Bridge. Deze kun je dan overfietsen en als je aan de overkant bent, kun je veerpont weer terug nemen. Het is een mooie en ontspannende route, waarbij je echt wat mooie plekjes van de stad kunt zien. Er zijn uiteraard nog meer fietstochten, bijvoorbeeld waar je echt downtown San Francisco komt.

Fietstour

Je kunt zelf gaan fietsen, maar wellicht is het ook leuk om eens te gaan kijken naar andere mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een gids te gaan fietsen. Een speciale fietstour dus. Je bent lekker aan het fietsen en maakt onderweg verschillende stops, waar de gids meer zal vertellen over de gebouwen en andere bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Voor een fietstour moet je van tevoren natuurlijk wel reserveren.

Fietsen in San Francisco makkelijk?

San Francisco is een stad die zeer geschikt is om te fietsen, omdat er veel straten zijn waar het qua verkeer niet heel druk is. Ook zijn er meerdere fietspaden, waar je veilig kunt fietsen. Waar je echter wel erg goed rekening mee moet houden, is dat San Francisco op meerdere heuvels ligt en dat de heuvels enorm steil kunnen zijn. Veel mensen komen tot de ontdekking dat het toch zwaarder is dan ze hadden verwacht. Je kunt dit eventueel voorkomen door een route te nemen met weinig hoogteverschil. Ga je toch de heuvels op? Neem dan je tijd en stop eventueel als dat nodig is.