Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf/Fisherman’s Wharf wordt ook wel gezien als één van de gezelligste buurten van San Francisco. Deze buurt vind je aan de kade en een bezoekje tijdens je vakantie mag absoluut niet vergeten.

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf is een oude zeeliedenbuurt in San Francisco. De buurt is een echte must voor toeristen, omdat je er werkelijk alles kunt vinden. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig in deze omgeving. Er zijn straatartiesten, leuke winkels en boeiende musea. Ook is het een omgeving waar veel hardlopers komen om lekker aan hun conditie te werken.

Zeeleeuwen

Als je naar Fisherman’s Wharf gaat, moet je zeker eens naar Pier 39. Hier vind je een enorme groep Californische Zeeleeuwen die van deze pier hun thuis hebben gemaakt. Je zult je zeker vermaken als je ziet hoe deze dieren proberen een plekje in de zon te bemachtigen. Het gaat gepaard met een hoop lawaai.

Cable Car

De wereldberoemde trams van San Francisco, de Cable Cars, kun je zeker zien wanneer je naar Fisherman’s Wharf gaat. Hier vind je namelijk de aankomst- en vertrekplaatsen van twee van de drie routes van de trams. Tevens kun je in de buurt van Fisherman’s Wharf het Cable Car Museum vinden.

Winkelen

In Fisherman’s Wharf is het mogelijk om lekker te winkelen. Er zijn trendy winkels en je kunt er ontzettend goed slagen wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar leuke kleding. Ook zijn er talloze toeristische winkels, waar je de meest gekke dingen kunt kopen.

Musea

Op Fisherman’s Wharf vind je verschillende musea die je eens kunt bezoeken. Het zijn geen zware kunstmusea, maar juist musea waar je met het hele gezin prima heen kunt gaan. Zo heb je bijvoorbeeld het Ripley’s Believe it or Not of het Museum of Wax. Vanaf Fisherman’s Wharf gaat tevens de ferry naar het eiland Alcatraz. De oude gevangenis die hier staat kun je bezichtigen. Let er wel op dat je de kaartjes op tijd regelt hiervoor, want het is een populaire trip.

Lekker eten

Op Fisherman’s Wharf vind je veel restaurants met uitzicht op het water waar je heerlijk kunt eten. Zoals je wellicht zult verwachten zijn er vooral veel visrestaurants, maar ook mensen die niet zo van vis houden hebben voldoende keuzemogelijkheden om heerlijk uit eten te gaan. Een echte aanrader is trouwens om eens kreeft te eten wanneer je op Fisherman’s Wharf bent. De kreeft hier is de lekkerste van heel de Verenigde Staten.

Uitgaan

Ook ’s avonds kun je heel goed naar Fisherman’s Wharf. Er zijn enorm veel cafés waar een fijne en gezellige sfeer hangt. Ook zijn er meerdere gay bars. Wees niet bang om hier naar binnen te gaan wanneer je geen homoseksuele gevoelens hebt. Deze cafés staan namelijk bekend om hun gezelligheid en zijn dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken.