Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is waarschijnlijk de bekendste brug van de wereld. Bij San Francisco denken we automatisch aan deze bijzondere brug. Het is een absolute must om de brug van dichtbij te bekijken wanneer je in San Francisco bent.

San Francisco Golden Gate Bridge Bike Tour

Golden Gate Bridge/

San Francisco is the ideal city for biking, so hop on a San Francisco Golden Gate Bridge Bike tour! Exploring the city of San Francisco, riding across the Golden Gate Bridge and discovering the beauty of the coastal towns, this is a San Francisco tour with a difference that no visitor should miss. Bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een brug die het schiereiland San Francisco verbindt met Martin Country. De brug is niet goud van kleur, maar juist oranje/roodachtig. De brug werd gebouwd tussen 1933 en 1937 en kostte zo’n 35 miljoen dollar. Het is een hangbrug met een totale lengte van 2737,4 meter. De Golden Gate Bridge werd als één van de zeven moderne wereldwonderen gezien.

Mooie brug

De Golden Gate Bridge wordt door veel toeristen gezien als een mooie brug en iedereen denkt meteen aan deze brug als ze aan San Francisco denken. Wanneer het mistig is, kun je prachtige foto’s maken van de brug die dan gedeeltelijk in de mistbanken te vinden is. Ook zonder mist is het overigens een schitterende brug om te bekijken. Vanaf de brug kun je het eiland Alcatraz zien liggen. Vanaf de baai kun je de brug zien en dit kan al vanaf een behoorlijke afstand. Door de grootte en de opvallende kleur, valt de brug direct op. Behalve een mooie brug, is het overigens ook een lugubere brug. Nergens ter wereld zijn er zoveel zelfmoordpogingen gedaan dan op deze brug.

De brug over

Voor de meeste toeristen is het een echte must om de Golden Gate Bridge over te rijden, bijvoorbeeld met een huurauto. De brug heeft namelijk zes rijstroken. Drie voor beide richtingen. Wanneer je van Martin Country naar San Francisco wilt, moet je wel tol betalen. Ook erg leuk – of misschien zelfs leuker – is om de brug over te gaan door middel van een wandeling of fietstocht. Een wandeling duurt rond de drie kwartier tot een uur. Als je aan de overkant bent, kun je de veerboot weer terug nemen, of het stuk teruglopen. Fietsen kunnen overal worden gehuurd en er zijn speciale fietsroutes waarbij je de mooiste plekjes van San Francisco onderweg tegenkomt. Ook met de fiets kun je terug gaan met de veerboot.

Hoe kom je bij de Golden Gate Bridge?

Je kunt de Golden Gate Bridge prima bereiken met een hop on and off bus of door een taxi te nemen. Je kunt er ook wel komen met de auto, maar parkeerruimte is vaak erg schaars. Aangezien het openbaar vervoer in San Francisco erg goed is geregeld, is het doorgaans beter om hier gebruik van te maken.