Golden Gate Park

Golden Gate Park/Het Golden Gate Park is een leuk park waar je tijdens je stedentrip in San Francisco even helemaal tot rust kunt komen. Het park is een echte must om te bezoeken heeft erg veel te bieden voor de toeristen.

Golden Gate Park

Het Golden Gate Park is een stadspark in San Francisco dat een rechthoekige vorm heeft. Hierdoor wordt het ook wel vaak vergeleken met Central Park in New York. Het park heeft een oppervlakte van 401 hectare. Het is één van de drukstbezochte stadsparken van de Verenigde Staten. In het park kun je natuurlijk wandelingen maken en genieten van de mooie natuur. Er zijn verschillende meren en ook is er een stadion te vinden. Eventueel kun je een bezoekje brengen aan de Japanse tuin.

Windmolens

Je verwacht het misschien niet in de Verenigde Staten, maar in het Golden Gate Park heb je twee windmolens. Deze zijn niet meer in gebruik, maar zijn natuurlijk wel ideaal om een paar mooie foto’s te maken. Bij de Dutch Windmill kun je een bloementuin vinden die is geschonken door onze eigen Koningin Wilhelmina.

Botanische tuinen

In het Golden Gate Park kun je een bezoek brengen aan de botanische tuinen. Ook heb je er de botanische broeikas Conservatory of Flowers. Hier kun je allerlei bijzondere planten bekijken en het is een leuke trip voor de natuurliefhebbers. En heb je dan nog niet genoeg tuinen gezien? Dan kun je natuurlijk altijd nog naar de Japanse tuin. Drink hier ook zeker een bakje echte Japanse thee.

Ontspanning en sport

Het Golden Gate Park is ideaal voor ontspanning en voor sport. Veel mensen gaan erheen om te wandelen, fietsen of hardlopen. Er zijn ook mensen die simpele yoga-oefeningen doen op een grasveldje. Op warme dagen kun je er echter ook prima bij een meer zitten en genieten van alles wat je ziet, of lekker picknicken. Het Golden Gate Park is ideaal voor mensen die even weg willen uit de drukte van de stad.

Golden Gate Bridge

Het Golden Gate Park heeft haar naam te danken aan de ligging. Het ligt namelijk vlakbij de Golden Gate Bridge. Je kunt het Golden Gate Park en de Golden Gate Bridge tijdens een bezoek aan de stad prima met elkaar combineren. De Golden Gate Bridge is de beroemdste brug van de Verenigde Staten en een bezoek aan de stad is niet compleet zonder deze brug van dichtbij bekeken te hebben. Je kunt er bijvoorbeeld over wandelen of fietsen.