Muir Woods en Wine Country

Muir Woods en Wine Country/Natuurliefhebbers opgelet: Muir Woods biedt als een van de weinige nationaal parken in Amerika wandelingen door bossen vol Coast Redwood bomen, ook wel bekend als de hoogste boomsoort ter wereld. Wanneer je uitgewandeld bent kun je genieten van een wijntje op een van de vele wijnboerderijen in Wine Country.

Muir woods

Muir Woods is een nationaal park dat zich op ongeveer een uur rijden van San Francisco bevindt. Dit park heeft een oppervlakte van wel 226 hectare en talloze verharde en onverharde wandelpaden. Het park is dagelijks geopend van ’s morgens 8 uur tot zonsondergang. Een toegangskaartje kost $3 per persoon. In het park vind je onder andere een bezoekerscentrum, een café en een souvenirwinkel. Er zijn geen picknickplaatsen, picknicken is namelijk verboden in Muir Woods. Ook honden zijn niet toegestaan in het park, evenals roken en kamperen. Er is zeer beperkte parkeergelegenheid, het is daarom verstandig om of heel vroeg in de ochtend of heel laat in de middag een bezoekje te brengen aan dit wonderschone park. Het is vaak mistig in het park, waardoor de gevoelstemperatuur vrij laag kan liggen. Het is daarom verstandig een warm vest of jas mee te brengen.

Natuurschoon in Muir Woods

Muir Woods staat bekend om de aanwezigheid van de vele Coast Redwood bomen, de hoogste boomsoort ter wereld. Deze bomen groeien enkel rond de kust van Noord Californië, dat is namelijk de enige plek waar de leefomstandigheden goed genoeg zijn voor deze boomsoort. De Coast Redwoods zijn in ongeveer de helft van het nationaal park te vinden. De hoogste Coast Redwood boom in Muir Woods is wel 79 meter hoog en heeft een diameter van 4 meter. Naast deze unieke boomsoort tref je vele dieren in het nationaal park aan, zoals mollen, vleermuizen en eekhoorns. Ook vind je er zo’n 50 vogelsoorten en vele insecten.

Wine Country

Wine Country is een regio in Noord California die bekend staat om haar wijn, met de steden Napa en Sonoma als middelpunt. De afgelopen jaren heeft dit gebied een enorme groei doorgemaakt: in 1975 waren er slechts 25 wijnbedrijven, inmiddels zijn dit er bijna 400. Het grootste gedeelte van de Californische wijnen worden in dit gebied geproduceerd.

Combinatietour Muir Woods en Wine Country

Er zijn verschillende bedrijven die excursies naar zowel Muir Woods als Wine Country aanbieden. Bij de meesten breng je in de ochtend een bezoekje aan het Muir Woods park en maak je vervolgens in de middag kennis met de Wine Country en haar wijnen. Bij elke wijnboerderij die bezocht wordt heb je de kans om meerdere wijnen te proeven en eventueel aan te schaffen. Ook leer je van alles over de verschillende wijnen en de manier waarop ze geproduceerd worden. Een dergelijke tour kost ongeveer 100 dollar. Om deel te kunnen nemen aan de wijnproeverijen dien je minimaal 21 jaar oud te zijn.