Pier 39 - San Francisco

Pier 39 is een beroemde Pier in San Francisco, die gelegen is in Fishermann’s Wharf. Veel toeristen maken hier even een stop om bijvoorbeeld te kijken naar de zeeleeuwen of om lekker te wandelen. Pier 39 is een echte must wanneer je op vakantie bent in San Francisco.

Over Pier 39Pier 39/

Pier 39 is een winkelgebied gebouwd op een één van de pieren in Fishermann’s Wharf. Er zijn winkels, er is een arcadehal en er zijn verschillende eetgelegenheden. Ook vind je er een draaimolen van twee verdiepingen en er zijn regelmatig straatartiesten die laten zien wat ze in huis hebben. De meeste mensen kennen Pier 39 eigenlijk vooral vanwege de grote kolonie zeeleeuwen.

Zeeleeuwen

Sinds september 1989 is er een grote groep Californische Zeemeeuwen die van de jachthaven bij Pier 39 hun thuisbasis hebben gemaakt. Ze liggen op de pontons bij de jachthaven en proberen allemaal te kiezen voor een plekje in de zon. Soms liggen er honderden dieren en toeristen kunnen ze van wel heel dichtbij bekijken. Het is een heel leuk gezicht om te zien en er zijn veel mensen die al snel minstens een uur staan te kijken.

Straatartiesten

Op Pier 39 zijn er de hele dag door straatartiesten die je kunt bekijken. Hierbij kun je denken aan jongleerders, goochelaars, dansers en muzikanten. De shows zijn gratis voor het publiek, maar je kunt natuurlijk wel altijd wat geld geven als je de show leuk vindt. Wel moet je er rekening mee houden dat de shows afhankelijk zijn van het weer. Op regenachtige dagen is het dus goed mogelijk dat er geen shows zijn.

Winkels

Er zijn verschillende leuke winkels op Pier 39 te vinden. Zo heb je verschillende juwelierszaken. Ook zijn er meerdere souvenirwinkels. Ook vind je er bijzondere winkels, waaronder een winkel met alleen maar poppen, een winkel met alleen maar caps en een winkel gevuld met alleen maar magneten. Chocoladeliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen in de winkel Chocolate Heaven. Hier is alleen maar chocolade te vinden. Moeilijk om je in te houden en niks te kopen.

Uit eten gaan

Er zijn verschillende eetgelegenheden bij Pier39. Wat vooral aanraders zijn, zijn de visrestaurants. Er wordt beweerd dat je de beste Kreeft van Amerika kunt eten op Pier 39. Maar ook mensen die niet zo van vis houden, hebben genoeg andere mogelijkheden voor een heerlijk diner. Geen zin in uitgebreid eten? Dan kun je bijvoorbeeld ook een pizza of een crêpe halen.