Trams in San Francisco

Tram/
De tram van San Francisco is wereldberoemd en je kunt er prima gebruik van maken om van de ene naar de andere plek te gaan. Er zijn namelijk nog steeds drie routes waar de beroemde cable cars rijden.

Cable Cars

De Cable Cars, ook wel de trams van San Francisco, zijn wereldberoemd. De oorsprong hiervan gaat terug tot 1869. Toen waren er nog speciale paardentrams en er werd een kabel ontwikkeld om het voor de paarden gemakkelijker te maken om de heuvel op te komen. In 1873 kwam de eerste kabeltram werkelijk op de markt en aan het einde van de negentiende eeuw werden er veel tramlijnen geopend. Tijdens het hoogtepunt reden er rond de 600 Cable Cars door San Francisco. Tegenwoordig zijn dit er een stuk minder en zijn er nog maar drie actieve tramlijnen. Wel zijn de Cable Cars de enige bewegende historic national landmarks.

Bestaande tramlijnen

Er zin drie tramlijnen in San Francisco die nog steeds worden gebruikt. De eerste is de Powell-Mason lijn, die over Nob Hill via de Russian Hill gaat en eindigt in het Aquatic Park. De tweede is de Powell-Hyde lijn, die van de Nob Hill naar Fisherman’s Wharf gaat en de laatste is de California lijn. Deze gaat van het financiële district via Chinatown en Nob Hill naar Van Ness Avenue. Je mag niet zomaar de tram opspringen en moet wachten tot deze volledig is gestopt. Het is een leuke ervaring om een trip te maken op een cable car en de meeste toeristen willen dit dan ook graag doen. Het kan dus best druk zijn bij de cable cars. Houd hier rekening mee!

Tickets?

Je kunt een ritje maken in een tram voor een prijs vanaf ongeveer vijf dollar. Er zijn ook speciale dagkaarten. Voor een dagkaart betaal je 13 euro, maar je hebt ook een tweedaagse of driedaagse kaart. Je kunt deze kopen bij de informatiedesks.

Tijden

De cable cars rijden elke dag, maar in het weekend zijn er aangepaste tijden. Voor de precieze tijden kun je terecht op de website van de Cable Cars of informatie vragen tijdens je bezoek aan de stad. Er zijn meerdere informatiepunten waar de medewerkers je kunnen helpen met al je vragen.

Cable Car Museum

In San Francisco vind je ook nog het Cable Car Museum. Dit is een interessant museum voor iedereen die graag iets meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de kabeltrams van San Francisco. Je kunt meer zien over de kabels en de trams zelf en het bezoekje kan ook zeer interessant zijn voor de jongere toeristen.