Yosemite Park

Yosemite Park, ook wel Yosemite National Park is een natuurgebied dat gemakkelijk te bereiken is vanuit San Francisco. Het is een natuurgebied met watervallen, mammoetbomen en talloze diersoorten. Wie even helemaal tot rust wilt komen, moet zeker naar dit natuurgebied.

Trip naar het nationale park Yosemite en de reusachtige sequoia's

Yosemite Park/
Neem deel aan een dagtrip vanuit San Francisco naar de wilde schoonheid van het nationale park Yosemite. Geniet van het prachtige landschap en ontdek de pure schoonheid van Californië's beroemdste nationale park. Bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Wat is Yosemite Park?

Yosemite is een nationaal park dat op ongeveer vier uur rijden van San Francisco vandaan ligt. Het park heeft een oppervlakte van ruim 3080 vierkante meter. De beste periode om naar dit natuurgebied te gaan is van april tot en met juni. De watervallen zijn dan op zijn mooist. In het natuurgebied zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten of wat te eten. Ook kun je voor de nodige informatie terecht bij het visitor center. Om Yosemite in te mogen, moet je wel betalen. Je kunt dit eenmalig doen, maar wanneer je een rondreis maakt, kun je ook voor een nationale parken pas kiezen. Deze is geldig in alle nationale parken in Amerika en hiermee bespaar je dus zeker geld. Kenmerkend aan het natuurgebied zijn de rotsformaties Half Dome en El Capitan.

Bezienswaardigheden

In Yosemite Park kun je prachtige wandeltochten maken en dit is ook de beste manier om het natuurgebied te verkennen. Er zijn drie watervallen die je gezien moet hebben, namelijk Yosemite Falls, Nevada Falls en Vernall Falls. Er zijn speciale wandeltochten waarbij je vlak langs de watervallen loopt. Zoek je een prachtig uitzicht, ga dan naar Glacier Point. Hier zul je zeker mooie foto’s kunnen maken. Als je naar Mariposa Grove gaat kun je een wandeltocht maken waarbij je langs de Sequoia bomen kunt lopen. Dit zijn mammoetbomen die soms wel duizenden jaren oud zijn.

Dieren in Yosemite

In Yosemite leven allerlei soorten dieren. De kans dat je wat grijze eekhoorns tegenkomt is vrij groot, want de brutale knaagdieren laten zich graag zien. Ook komen er veel herten in het gebied voor en kun je talloze vogels spotten, waaronder de wilde kalkoen. In de zon kun je reptielen zien, zoals hagedissen en slangen. In Yosemite kun je – als je geluk hebt – ook een coyote tegenkomen. En sommige mensen hebben zelfs het geluk dat ze een beer spotten. Bij alle dieren moet je overigens wel alert zijn. Het blijven wilde beesten en veel diersoorten kunnen erg gevaarlijk zijn.

Shuttleservice

In Yosemite National Park kun je gebruik maken van de gratis Shuttleservice. Deze bussen rijden door het hele park en onderweg krijg je informatie over de wandeltochten die je er kunt maken. Je bepaalt zelf waar en wanneer je uitstapt.

Visitor center

In het visitor center kun je de nodige informatie over het gebied krijgen. Je komt meer te weten over de omgeving en kunt gratis plattegronden krijgen. Ook is het mogelijk om tips aan de medewerkers te vragen. Zo kom je te weten of een bepaalde wandeltocht geschikt is voor wat jij wilt en kan.