San Francisco Zoo

San Francisco Zoo/Wanneer je tijdens je vakantie in San Francisco  eens iets heel anders wilt doen, kun je ervoor kiezen om een uitstapje te maken naar de San Francisco Zoo. Deze dierentuin is leuk voor zowel jong als oud en kan een perfect dagje uit zijn.

Over de San Francisco Zoo

De San Francisco Zoo ligt in het zuidwesten van San Francisco. De dierentuin heeft tussen de 200 en 250 verschillende diersoorten en is groot opgezet. Je vindt er onder meer de Australian Walkabout, de Insect Zoo en het Penguin Island. Ook zijn er speeltuinen en gelegenheden om een hapje te eten.

Diersoorten

In de San Francisco Zoo vind je talloze diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan zoogdieren als leeuwen, tijgers, apen, otters en giraffen.  In de Insect Zoo vind je talloze insecten, zoals wandelende takken, kevers, kakkerlakken, mieren en spinnen. Ook zijn er in de dierentuin erg veel vogelsoorten te vinden, waaronder roofvogels, papegaaien en flamingo’s. Ook zijn er nog reptielen en amfibieën in de dierentuin. Er is dus voor iedereen wel wat interessants te vinden hier.

Stoomtrein

Voor de jonge bezoekers aan de dierentuin is de stoomtrein waarschijnlijk een echt hoogtepunt. Je kunt een ronde maken door de dierentuin in de trein. Houd er wel rekening mee dat de trein niet rijdt wanneer het nat is. De rails is dan te glibberig. Houd het weerbericht dus goed in de gaten als je een ritje wilt maken in de stoomtrein van de San Francisco Zoo.

Openingstijden

De San Francisco Zoo is elke dag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Na 15.00 uur mag je niet meer naar binnen bij de dierentuin, dus zorg dat je er op tijd bent als je nog naar binnen wilt.

Wat kosten kaartjes?

Wil jij eens naar de San Francisco Zoo? Kaartjes voor volwassenen (iedereen van vijftien jaar en ouder) kosten zeventien dollar. Senioren van 65+ krijgen een korting en betalen slechts veertien dollar entree. Kinderen van vier tot en met veertien betalen elf dollar. Kinderen van drie en jonger mogen gratis naar binnen. Het is mogelijk de tickets vooraf online te bestellen, maar meestal is dit niet nodig.

Hoe kom je er?

De San Francisco Zoo is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er gaan meerdere bussen naar de dierentuin. Eventueel kun je ook goed met de auto gaan. Er is een ruime parkeerplaats bij de dierentuin. Deze parkeerplaats kost je wel geld. In het weekend is dat 10 dollar en op doordeweekse dagen acht dollar. Een taxi nemen is natuurlijk ook altijd mogelijk!