San Jose

San Jose/San Jose is een stad in Californië en deze vormt samen met San Francisco en Oakland de San Francisco Bay Area. De stad is een prima plek om te verblijven wanneer je tijdens je vakantie naar San Francisco wilt.

Over San Jose

San Jose is gesticht in 1777. Het was toen nog een boerengemeenschap. Vanaf 1850 is het een hele tijd de hoofdstad geweest van Californië. Tegenwoordig is het een moderne stad die vooral erg bekend staat o de computerindustrie. Ook zijn er veel mensen die hier overnachten wanneer ze bijvoorbeeld naar San Francisco willen.

Bezienswaardigheden San Jose

Er zijn in San Jose bijzondere bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Zo zijn er mooie gebouwen, waaronder Cathedral Basilica of St. Joseph, een Rooms Katholieke kerk die is gebouwd in 1805. In Lick Observatory Kun je de telescoop zien die ooit de grootste ter wereld was. Het gebouw van Lick Observatory is ook erg mooi en leuk om te bekijken. Verder zijn er veel musea in San Jose, die vooral gericht zijn op de periode dat de Spaanse Kolonisten kwamen. Ook zijn er diverse kunstmusea die je kunt bezoeken. Met de kinderen kun je naar Happy Hollow Park & Zoo, dit is een dierentuin en attractiepark in één dat vooral leuk is voor de jongere bezoekers.

Naar San Francisco

Vanuit San Jose kun je heel gemakkelijk naar San Francisco gaan. Deze stad is immers voor toeristen erg interessant. Dit komt door wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de Painted Ladies. In San Francisco kun je prachtige wandelingen maken door deze stad vol heuvels, of je bezoekt juist een museum om meer cultuur te snuiven. Vergeet zeker niet een tochtje te maken met een Cable Car. En wandel over de Fisherman’s Wharf. Eten kan op veel verschillende plekken en uitgaan is ook heel goed mogelijk in San Francisco.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in San Jose is redelijk geregeld, maar kan op verschillende plekken nog wel wat worden verbeterd. Een huurauto kan dus voor een goede oplossing zorgen. Met een huurauto kun je ook gemakkelijker naar San Francisco gaan. Houd in het algemeen wel rekening met parkeerkosten waar je mee te maken krijgt.

Hotels

In San Jose zijn erg veel verschillende hotels waar je kunt verblijven tijdens je vakantie in Amerika. Bekijk van tevoren vooral goed wat voor jou belangrijk is in een hotel. Welke faciliteiten zie je graag terug en waar moet het hotel ongeveer gelegen zijn? Op deze manier kun je gemakkelijker een goede accommodatie vinden.