Vakantie Savannah

Savannah/Savannah is de grootste stad van de Amerikaanse staat Georgia. De stad is in het verleden een belangrijke stad geweest voor de Amerikaanse revolutie en je vindt er dan ook veel historische bouwwerken. Elk jaar komen er miljoenen toeristen naar deze enorme stad en dit zijn voornamelijk Amerikaanse toeristen. Toch kunnen wij Europeanen ons ook absoluut goed vermaken in Savannah.

Bezienswaardigheden in Savannah

Wanneer je een bezoekje brengt aan Savannah, mag je de historische bezienswaardigheden eigenlijk niet missen. Ga bijvoorbeeld eens naar het Georgia Historical Society. Het gebouw werd in 1839 gebouwd en binnen is werkelijk alles te vinden over de geschiedenis van Georgia. Bezoekers mogen niet zomaar naar binnen, maar het gebouw is van buitenaf al een echte must om eens te zien. Je kunt ook naar First African Baptist Church gaan. Dit was de eerste kerk in Noord-Amerika die werd gebouwd voor het Baptisme. En bekijk ook zeker eens Congregation Mickve Israel. Dit is de op drie na oudste synagoge van de Verenigde Staten. Een leuke manier om de stad te verkennen is door een tour te maken in een paardenkoets. Zo krijg je nog veel beter het historische gevoel.

Attracties in Savannah

In Savannah zijn niet erg veel attracties. De stad moet het vooral hebben van de historische bezienswaardigheden. Toch zijn er natuurlijk echt wel wat mogelijkheden om er eens op uit te gaan. Zo kun je naar de Botanische tuinen van Savannah, die ook wel bekend staat als SACGC. Er zijn meerdere thematuinen en je kunt bijvoorbeeld naar de rozentuin of de Japanse tuin. Ook zijn er erg veel planten uit Georgia zelf te bewonderen. Met de kinderen kun je goed naar het Georgia Aquarium. Hier kun je allerlei vissen zien, maar ook aanwezig zijn bij een leuke dolfijnenshow. Kinderen – en natuurlijk ook volwassenen – zullen hun ogen uitkijken hier.

Musea

In Savannah kun je ontzettend veel musea vinden. Omdat het een historische stad is, zijn er diverse musea waar je terecht kunt om de indrukwekkende collecties te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Savannah Historic Museum, het Ships of the Sea Maritime Museum en het SCAD Museum of Art. Als je wilt dat de kinderen ook nog iets opsteken tijdens hun vakantie in Savannah, dan kun je altijd naar het Savannah’s Children Museum Phase 1. Ook ouders zullen hier trouwens nog wel wat kunnen leren.

Winkelen

Savannah is een grote stad en het zal dan ook niet verbazen dat je er goed terecht kunt om te winkelen. Er zijn winkels van vrijwel alle denkbare merken, maar ook warenhuizen en souvenirwinkels kun je overal vinden. Leuke winkels vind je bijvoorbeeld in het Historic District en in Westside. Savannah Mall is een leuk winkelcentrum waar je goedkope en exclusieve winkels vindt. Zoek je een outlet? Dan kun je naar Savannah Festival Outlet Center.

Uitgaan in Savannah

Het uitgaansleven in Savannah is erg divers. Je hebt bars waar blues en jazz wordt gedraaid, maar ook aardig wat cafés waar je rock en metal kunt horen. Er zijn natuurlijk ook dansclubs en mogelijkheden om live optredens te bekijken. Geregeld zijn er in de stad leuke festivals en evenementen in de buitenlucht. Dit gaat gepaard met live optredens en vuurwerk.

Openbaar vervoer

In Savannah vind je verschillende bussen die door de stad rijden. Handig is dat je een speciale hop on hop off pas kunt kopen. Je kunt dan de hele dag gebruik maken van de bussen. De meeste bezienswaardigheden zijn in de buurt van een bushalte te vinden. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen om een ritje te maken met de taxi, maar houd er rekening mee dat dit veel duurder is dan de bus. Je kunt ook een huurauto nemen. Er zijn speciale dagpassen die je kunt kopen zodat je bijna overal in de stad kunt parkeren.