Vakantie Seattle

Seattle/Seattle is een stad gelegen in de staat Washington in Amerika. De stad grenst aan Lake Washington en vanuit Seattle kun je heel gemakkelijk een reis maken naar buurland Canada. Toeristen kunnen veel ondernemen tijdens een reis naar deze stad.

Bezienswaardigheden Seattle

Wanneer je de skyline van Seattle ziet, dan valt de Space Needle direct op. Dit is een toren van 184 meter en je kunt deze toren in voor een prachtig uitzicht over de gehele stad. Behalve de Space Needle zijn er nog meer bezienswaardigheden in Seattle. De buurt rondom Pike Market is erg interessant. Je vind er veel leuke straatjes die allemaal een bijzondere uitstraling hebben. In Seattle heb je ook de allereerste Starbucks. Het is hier doorgaans erg druk, maar het is wel bijzonder om deze gezien te hebben. Wil je Seattle op een andere manier zien? Maak dan een boottocht. Je kunt de stad dan vanaf een afstand zien. Dit is een bijzondere ervaring. Wil je veel bezienswaardigheden zien? Koop dan de Citypas: je kunt dan zes attracties en bezienswaardigheden zien en je bespaart hier veel geld mee.

Attracties in Orlando

Seattle heeft leuke attracties voor het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld Woodland Park Zoo. Deze dierentuin bestaat uit verschillende themaparken, zoals een tropisch regenwoud of de Afrikaanse Savanne. Nog meer dieren kun je zien in het Seattle Aquarium. Je vindt hier vissen en zeezoogdieren. Zorg dat je aanwezig bent wanneer de dieren worden gevoerd, want de verzorgers vertellen dan van alles over de dieren. Dit is interessant voor jong en oud.

Musea

Wil je tijdens je reis naar Seattle wat musea bezoeken? Dat kan! Heel interessant is bijvoorbeeld het Seattle Art Museum, dat ook wel SAM wordt genoemd. De collectie is ontzettend uitgebreid en je kunt hier een volledige dag doorbrengen. Een ander bijzonder museum is het EMP museum. Dit museum is gericht op rockmuziek, science fiction en moderne cultuur. Het is een leuk en divers museum, waar je ook heel goed met kinderen heen kunt gaan.

Winkelen

Je kunt heel goed winkelen in Seattle. Dit kan bijvoorbeeld heel goed bij de Piki en de Pine market. Dit zijn twee markten, waar je talloze hebbedingetjes kunt kopen. Je vindt er ook veel internationale marktlieden. Zoek je liever echte modemerken? Dan moet je Downtown Seattle zijn. In de omgeving van de universiteit van Seattle zit eveneens een leuk winkelcentrum waar je goed kunt slagen.

Uitgaan in Seattle

Dankzij bands uit Seattle is het muziekgenre grunge in de jaren negentig ontzettend populair geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel rockcafés in Seattle zijn. Er zijn eveneens veel bars met livemuziek. Seattle heeft echter niet alleen rockmuziek. Je kunt in Seattle ook Salsa leren of naar lekkere jazzmuziek luisteren. Natuurlijk kun je ook naar het theater of een filmpje pakken in één van de bioscopen.

Openbaar vervoer

Het busnetwerk van Seattle is erg goed geregeld. Bussen rijden naar vrijwel alle bestemmingen en alle bussen zijn daarbij uitgerust met een speciale lift voor rolstoelgebruikers. Je kunt ook kiezen voor de tram, maar je kunt niet overal in de stad komen met de tram. Wanneer je meer van de natuurrijke omgeving van Seattle wilt zien, kun je één van de veerboten nemen. Een huurauto is ook mogelijk, maar bij veel toeristische attracties wordt aangeraden om de auto niet mee te nemen. Dit vanwege de beperkte parkeerruimte en de drukte op de wegen. Veel bezienswaardigheden zijn overigens op loopafstand van elkaar te vinden. Houd echter wel rekening met de vele steile wegen, waardoor een wandeling nog best zwaar kan zijn.