Steden en staten

Staten in Amerika

Amerika bestaat uit vijftig verschillende staten. Elke staat kent zijn eigen regels en wetten. Het land is immens groot en het kan lastig zijn om goed te begrijpen hoe dat nou zit met al die staten. Zoals gezegd, Amerika bestaat uit vijftig staten. Dit zijn  Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin en Wyoming. Behalve al deze staten is er ook nog Washington D.C. Dat is de hoofdstad van het land en valt onder geen enkele staat. Hier worden bestuurlijke beslissingen genomen.

Vlag van Amerika

De vlag van Amerika bestaat uit dertien strepen en vijftig strepen. De dertien strepen staan voor de oorspronkelijke koloniën en de sterren staan voor de Staten in Amerika. De vlag is in Amerika erg belangrijk en wordt op officiële feestdagen gehesen.

Regels

De regels in Amerika kunnen per staat verschillen. Zo geldt in de ene staat bijvoorbeeld de Doodstraf en in de ander niet. Ook is het homohuwelijk niet in elke staat toegestaan. Er zijn overigens ook bestuurlijke regels die voor het hele land gelden.

Washington D.C.

Zoals gezegd is Washington D.C. de hoofdstad van de Verenigde Staten en valt het niet onder één van de staten. In plaats daarvan valt Washington D.C. onder het District of Columbia. In Washington D.C. worden alle regels en wetten gemaakt. Omdat de stad niet onder één van de staten valt, kunnen er onafhankelijke beslissingen worden gemaakt. Washington D.C. is tevens de stad waar je het Witte Huis vindt, het huis van de president.

Californië

Eén van de bekendste staten in Amerika is Californië. Deze ligt aan de westkust van het land en de naam komt van de schrijver  Garci Rodríguez de Montalvo, die schreef over eiland dat de naam Californië had. Toen het land werd ontdekt, was men in de veronderstelling dat dit het eiland was en vandaar dat het de naam Californië kreeg. De staat is erg geliefd bij toeristen, omdat het er erg zonnig is, maar ook omdat er geweldige steden en natuurparken zijn. Zo heb je steden als San Francisco, Los Angeles en San Diego. Vergeet ook zeker niet om eens naar Yosemite National Park te gaan. Dit wordt door veel mensen gezien als één van de mooiste natuurgebieden van de Verenigde Staten.

Florida

Een andere populaire staat in Amerika is Florida.  Deze staat ligt in het zuidoosten en de temperaturen zijn er zeer aangenaam. Florida werd ontdekt in 1513. Het gebied werd Florida genoemd, dat afstamt van het Spaanse Le Florida, dat de bloemrijke betekent. Florida is een toeristische staat, waar je grote steden hebt zoals Miami, Tallahassee en Orlando. Ook zijn er verschillende prachtige natuurgebieden, zoals Everglades National Park en Keys.

Texas

Texas is de grootste staat in de Verenigde Staten. In 1528 kwamen de eerste Spaanse kolonisten op dit gebied. In 1824 werd Texas officieel een staat. Texas heeft boeiende bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan deze staat. Zo zijn er prachtige steden, zoals Houston, Dallas en Austin. Ook kun je naar natuurgebieden zoals Big Bend National Park. In Texas zijn ook erg veel ranches en soms is er de mogelijkheid voor toeristen om hier te overnachten. Dit kan een eg leuke ervaring zijn. Zeker wanneer je erg van paarden houdt of wanneer je wilt ervaren hoe mensen in Amerika leven.

Hawaii

Veel mensen hebben helemaal niet door dat Hawaii ook onderdeel is van de Verenigde Staten. Hawaii is al ontzettend lang bewoond geweest door Polynesiërs. Later werd het vooral een toeristische bestemming. In 1941 was de aanval op Pearl Harbor en er waren toen al weinig originele bewoners meer. Er werd besloten dat Hawaii onderdeel zou worden van de Verenigde Staten. Tegenwoordig is het nog steeds een zeer populaire staat om te bezoeken voor toeristen. Hawaii is een eilandengroep en vulkanen. De natuur is hier overweldigend, de temperaturen zijn fantastisch en de mensen zijn er erg vriendelijk. Een bezoek aan Hawaii zal een zeer bijzondere ervaring zijn voor de meeste mensen.

Andere staten

Alle vijftig staten in Amerika hebben iets bijzonders te bieden en het kan voor toeristen absoluut de moeite waard zijn om meerdere staten te bezoeken. Je kunt ook eens naar een minder bekende staat gaan, om echt het Amerikaanse leven te zien. Dit kan een bijzondere ervaring zijn. Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon naar bekende bezienswaardigheden in het land gaan.