Vakantie Tampa

Tampa/Tampa ligt in Florida en de stad wordt ook wel gezien als een echte kustplaats. Toeristen komen er graag om van het mooie weer te genieten, want zelfs in de winter is het er nog ruim vijftien graden. In de zomer kunnen temperaturen hoog oplopen en de meeste mensen genieten er van zon, zee en strand. Wat kun je zoal doen tijdens een vakantie in Tampa?

Bezienswaardigheden in Tampa

De stranden van Tampa worden toch wel gezien als de echte plekken waar je geweest moet zijn. Met meer dan 360 dagen per jaar zon, wilt iedereen natuurlijk lekker op het strand hangen. Bekende stranden zijn bijvoorbeeld Clearwater Beach, Madeira Beach en Indian Rock Beach. Bij de stranden kun je ook leuke tours doen, waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen. In de stad zijn tevens meerdere golfbanen beschikbaar.

Attracties in Tampa

Tampa is ideaal voor mensen die graag naar attracties gaan. Een geweldig attractiepark in Tampa is Legoland Florida. Alles hier is gemaakt van Lego en er zijn leuke attracties waar je in kunt gaan. Legoland is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Ook heel leuk is de Tampa Lowry’s Zoo. Deze dierentuin heeft een grote collectie dieren en is ruim opgezet. Nog meer dieren kun je bekijken bij The Florida Aquarium. Hier kun je zelfs duiken tussen de haaien! Vind je dat toch iets te spannend? Dan kun je natuurlijk ook altijd kijken hoe de medewerkers van het aquarium de haaien voeren. Of maak een trip naar de botanische tuinen, vol met tropische planten en thematuinen. Maar de echte must-see is natuurlijk DisneyWorld Florida. Dit ligt op ongeveer anderhalf uur rijden afstand van Tampa. Voor veel mensen is dit een echte droomattractie.

Musea

Je verwacht misschien niet veel musea in Tampa, maar schijn bedriegt. Er zijn interessante musea die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Wat bijvoorbeeld te denken van Florida Museum of Photographic Arts, Tampa Museum of Art en het Tampa Police Museum? Wil je dat de kinderen ook nog wat opsteken tijdens hun vakantie? Dan kun je naar het Children’s Museum gaan. Dit is een leuk, interactief museum speciaal gericht op de kinderen, waar volwassenen ook nog wat kunnen leren.

Winkelen

Langs de boulevards in Tampa zijn diverse winkels te vinden en kun je zeker leuke souvenirs scoren. Als je echt kleding wilt kopen, kun je het beste naar Hyde Park Village gaan. Dit is een winkelcentrum dat buiten is gelegen en je vindt hier vele topmerken. In Tampa kun je trouwens ook heel goed terecht voor vintage kleding en bijzondere spullen. In de stad zijn erg veel sigaarwinkels. De liefhebbers zullen hun ogen uitkijken. Let er wel op dat je niet al te veel sigaren mee mag nemen door de douane.

Uitgaan in Tampa

Tampa is een goede stad om ’s avonds lekker te gaan stappen. Er zijn veel cafés en bars en ook de strandtenten nodigen uit om ’s avonds te bezoeken. Geniet van de zonsondergang. Ook heeft Tampa redelijk wat cocktailbars en zijn er geregeld liveoptredens te bewonderen. Lekker dansen kan ook in één van de clubs of discotheken. Sommige discotheken laten niet iedereen toe. Soms moet je echt op de lijst staan om binnen te mogen komen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Tampa stelt niet erg veel voor. Je kunt gebruik maken van de taxi, maar dit kan een wat duur ritje worden als je niet goed oplet. Taxichauffeurs hebben nog wel eens de neiging om te rijden en zo vangen ze meer geld dan nodig. Bussen zijn er wel, maar rijden lang niet altijd op tijd. Wanneer je echt vervoer nodig hebt in de stad, kun je daarom ook het beste een auto huren.