Vakantie Texas

Texas is een bijzondere staat in de Verenigde Staten. Het is een boeiende plek om te bezoeken en als toerist kun je er veel verschillende dingen zien en doen. Denk aan de boeiende steden, de natuur en de ranches.

Over Texas

Texas is de grootste staat van Amerika en er wonen zo’n 22 miljoen mensen. De staat ligt in het zuiden van het land en staat bekend om de oliebronnen en de ranches die je hier vindt. De hoofdstad van de staat is Austin. Andere grote steden zijn bijvoorbeeld Houston, Dallas en San Antonio. Texas wordt lang niet altijd gezien als een vakantiebestemming, maar schijn bedriegt. De steden en natuurgebieden hier zijn zeker interessant om eens te bezoeken.

Houston

Houston is een bekende stad in Texas. Het is de vierde grootste stad van het land en er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is waarschijnlijk wel het Houston Space Center. Wanneer je meer te weten wilt komen over de ruimtevaart, dan moet je hierheen gaan. In Houston zijn ook nog eens verschillende boeiende musea die je kunt bezoeken. Ook kun je ’s avonds leuk uitgaan, omdat er in de meeste bars livemuziek is.

Dallas

Dallas kennen we natuurlijk vooral dankzij de televisieserie Dallas. De stad zelf heeft voor toeristen ook voldoende te bieden. Er zijn erg veel bezienswaardigheden, zoals de Reunion tower en het John F. Kennedy Memorial. In Dallas heb je wel echt een auto nodig, omdat bezienswaardigheden vaak ver uit elkaar liggen.

Nationale Parken

In Texas heb je behalve steden ook boeiende natuur. Er zijn twee grote nationale parken in deze staat. Dit zijn het Big Bend National Park en Guadelupe Mountains National Park. In Big Bend National Park vind je woenstijnen, canyons en bijzondere rotsformaties. Het Guadelupe Mountains National Park is een berggebied met prachtige uitzichtpunten en mogelijkheden om te wandelen.

Ranches

Erg bekend zijn natuurlijk de ranches in Texas. Grote paardenranches waar soms zelfs wedstrijden worden gehouden. De meeste ranches zijn niet bedoeld voor toeristen maar toch zijn er zeker enkele plekken waar je als toerist terecht kunt. Je kunt zelfs overnachten op een ranch en kennismaken met het leven hier en vooral veel paardrijden. Hier zijn speciale arrangementen voor beschikbaar.

Rondreizen

Texas is een zeer geschikte staat om een rondreis door te maken. Je kunt Texas combineren met bijvoorbeeld Florida en Tennessee. Je kunt tijdens een rondreis zowel steden als natuur bezoeken. Er zijn in de staat enorm veel mogelijkheden om goedkoop te overnachten. Ook zijn er meerdere campings waar je terecht kunt.