Theodore Roosevelt National Park

Theodore Roosevelt National Park/Theodore Roosevelt National Park is een natuurgebied in North Dakota. Het natuurgebied is ideaal voor wandelingen, want er zijn mooie routes en je kunt er veel bijzondere dieren spotten. Ook is de natuur er erg bijzonder. Toeristen zullen zich hier zeker vermaken!

Over Theodore Roosevelt National Park

Theodore Roosevelt National Park ligt in de Amerikaanse staat North Dakota. Het heeft een oppervlakte van 285 vierkante kilometer en het is opgericht in 1978. Het park heeft zijn naam te danken aan de ranch van president Theodore Roosevelt, die in dit gebied een ranch in bezit had. Het park bestaat uit drie gebieden en de rivier de Little Missouri River stroomt door al deze gebieden. De omgeving en de rotsformaties zijn ontstaan door miljoenen jaren erosie. Ook heb je er prairies.

Diersoorten

In Theodore Roosevelt National Park heb je veel verschillende diersoorten die je tegen kunt komen. Zo vind je er de Amerikaanse Bizon en het paardenras Mustang. Ook heb je er coyotes, prairiehondjes, gaffelbokken en eekhoorns. Ook zijn er veel bijzondere vogelsoorten, waaronder de steenarend en de wilde kalkoen. Let op warme dagen vooral goed op bij rotsen en planten, wellicht zie je daar een reptiel. Er zijn speciale tours waarbij je met een ranger op pad gaat om dieren te spotten. Je moet hiervoor wel van tevoren reserveren.

Wandelmogelijkheden

In Theodore Roosevelt National Park zijn veel verschillende wandelmogelijkheden. Enkele trails die je kunt lopen zijn bijvoorbeeld de Caprock Coulier Trail, de Buckhorn Trail en de Little Mo Trail. Tijdens deze trails kom je langs de mooiste plekjes van het natuurgebied en kun je onderweg verschillende diersoorten spotten.

Kanovaren

Ook erg leuk is om in Theodore Roosevelt National Park een kanotocht te maken. Er is een meerdaagse kanotrip hier, waarbij je in totaal 110 mijl vaart in meerdere dagen. Onderweg kampeer je op verschillende plekken. Tijdens de kanotochten kun je het natuurgebied op een heel andere manier ontdekken. Je komt op plekken waar je niet kunt komen tijdens een wandeling. De beste periode voor deze kanotocht is in maart of april. Reserveren vooraf is wel verplicht.

Campings

Overnachten in Theodore Roosevelt National Park kan heel gemakkelijk, want er zijn verschillende campings in het natuurgebied. Je kunt er ook wild kamperen, maar daar heb je wel een permit voor nodig. Je moet ook goed opletten waar je kampeert, want er zijn veel wilde dieren in het gebied. Hotels zijn niet aanwezig in het nationale park, maar wel in steden die er vlakbij liggen.