Vliegtickets/Skyscanner is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de website vind men het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.

Bekijk aanbiedingen

Vliegtickets/Vliegwinkel.nl is onderdeel van Travix en is een van de grootste online ticketaanbieders van Nederland. Op vliegwinkel.nl kan men per bestemming en luchthaven van vertrek alle maat...

Bekijk aanbiedingen

Vliegtickets/WTC is één van de grootste webwinkels voor vliegtickets in Nederland. Zij verkopen alle vliegtickets van en naar wereldwijde bestemmingen als Amerika.

Bekijk aanbiedingen

Ga je op vakantie naar Amerika? Dan zul je vliegtickets moeten boeken. Een reis naar de Verenigde Staten is nog een behoorlijke onderneming en de vliegtickets kunnen aan de dure kant zijn. Waar kun je op letten als je vliegtickets voor Amerika boekt?

Welke luchtvaartmaatschappij?

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen waarmee je naar Amerika kunt vliegen. Bijvoorbeeld: KLM, Transavia, American Airlines, United Airlines, US Airlines en Delta Airlines. Welke maatschappij voor jou het beste is, is volledig afhankelijk van je wensen en eisen. Controleer daarom hoe het eten aan boord is, wat er voor een maatlijden zijn en hoe het vliegtuig is ingedeeld. Je kunt ook kijken naar de prijzen van de vliegtickets, aangezien dit erg kan verschillen qua geld. Dit maakt het gemakkelijker om een maatschappij te vinden die voldoet aan jouw wensen.

Overstappen of rechtstreeks vliegen?

Veel bestemmingen in Amerika kun je rechtstreeks bereiken met het vliegtuig. Dit geldt echter niet voor alle bestemmingen. Soms zul je onderweg ergens moeten overstappen. Belangrijk is om dan te bedenken waar je wilt overstappen. Het overstappen in de Verenigde Staten kan wat lastig zijn, omdat je opnieuw door de douane moet. Wanneer je voldoende overstaptijd hebt, is dit echter geen enkel probleem. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om ergens in Europa over te stappen, zoals Londen of Parijs. Bij bestemmingen waar je rechtstreeks heen kunt vliegen, kun je bekijken of het voordeliger is wanneer je onderweg toch overstapt. Soms kan dit enkele tientjes schelen.

Vanaf welke luchthaven vliegen?

De meeste mensen kiezen ervoor om vanaf Schiphol te vliegen. Dit hoeft echter niet. Soms kan het veel voordeliger zijn om bijvoorbeeld te vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf. Je zou ook eens kunnen kijken hoe het zit met aanbiedingen vanaf Antwerpen. Je pakt dan de trein in Antwerpen naar Schiphol en vliegt vanaf daar. Dit kan soms honderden euro’s schelen ten opzichte van een vlucht rechtstreeks vanaf Schiphol. Je moet er echter wel eerst voor naar Antwerpen. Wil je een rondreis maken in de Verenigde Staten? Kijk dan ook eens naar de luchthaven waar je naartoe vliegt. De ene eindbestemming kan stukken goedkoper zijn dan de ander. Je zult je rondreis er alleen op moeten aanpassen.

Vliegtickets vergelijken

Belangrijk is om vliegtickets goed met elkaar te vergelijken. Kijk op vergelijkingssites en doe prijsopgaven bij reisbureaus. De verschillen kunnen soms enorm groot zijn. Vergelijk de vliegtickets ook eens op een andere vliegdag. Een dag eerder of later kan ook al erg bepalend zijn voor de prijs van je vliegtickets.

Reisverzekering

Een reisverzekering kun je automatisch meeboeken wanneer je vliegtickes boekt. Je kunt echter ook zelf een kortlopende reisverzekering afsluiten bij een goedkopere aanbieder. Een reisverzekering is aan te raden wanneer je naar Amerika gaat, omdat de kosten anders hoog kunnen oplopen. Heb je een doorlopende reisverzekering, dan hoef je niks meer te regelen. Check wel of je doorlopende reisverzekering een werelddekking heeft.

Vergeet je visum niet te regelen!

Wie naar de Verenigde Staten vliegt, moet een visum hebben. Dit toeristenvisum kun je op de website van ESTA regelen. Aanvullend zul je in het vliegtuig nog enkele vragen moeten beantwoorden. Het aanvragen van een visum kost een paar tientjes en dit moet je betalen met een creditcard. Zorg dat je de aanvragen tenminste 72 uur voor je vlucht regelt, maar hoe eerder: hoe beter. Het visum is overigens geen garantie om het land in te mogen. Bij de douane kan altijd anders worden besloten.

Vliegtickets Amerika