Vakantie Washington DC

Washington DC/Washington D.C. (of simpel: Washington) is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Dit is de plek waar grote, politieke besluiten worden genomen. Washington valt onder het Disctrict of Columbia en ligt dus niet in één van de staten. Op deze manier is Washington D.C. onafhankelijk van de rest van het land, ideaal dus voor de politiek. Washington D.C. moet niet worden verward met de Amerikaanse staat Washington: de stad en de staat zijn mijlenver van elkaar verwijderd. Washington heeft veel te bieden voor mensen tijdens een reis. Er is namelijk erg veel te zien en te doen. En nog leuker: veel bezienswaardigheden zijn gratis.

Bezienswaardigheden in Washington

Washington kent ontzettend veel bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden hebben te maken met politiek, zoals het wereldberoemde White House, waar de president belangrijke besluiten neemt. Een ander belangrijk gebouw is Capitol Hill, waar de senaat en het Huis van Afgevaardigden zetelt. Ook heb je in Washington het Pentagon, wat het hoofdkwartier is van het ministerie van Defensie. Ook zijn er in Washington talloze monumenten, waarvan het Washington Memorial toch wel de bekendste is. De meeste monumenten vind je bij The Mall, de hoofdstraat van Washington D.C. Het grootste recreatiegebied van Washington D.C. is Anacostia Park, waar je echt even tot rust kunt komen.

Attracties in Washington

Washington heeft niet heel veel attracties. Er is wel een dierentuin, de National Zoo. Hier vind je veel bijzondere diersoorten. De dierentuin is opgericht in 1889 om zeldzame dieren te beschermen. De dierentuin beschikt tevens over een groot researchcentrum. Hier mogen bezoekers helaas niet komen. Leuk voor de bezoekers is wel dat de toegang tot de dierentuin gratis is.

Musea

Washington is de ideale stad om te bezoeken tijdens een reis, wanneer je van musea houdt. Er zijn namelijk veel musea in de stad en deze kun je allemaal bezoeken zonder dat je toegangsgeld moet betalen. Enkele musea zijn bijvoorbeeld het National Air and Space Museum, het National Museum of American History en het Holocaustmuseum.

Winkelen

In Washington kun je echt alles vinden als het gaat om winkelen. In het district Georgetown vind je veel moderne modewinkels. Zoek je vooral exclusieve merken? Ga dan naar Chevy Chase, een buurt waar winkels van alle grote merken te vinden zijn. Gezellig is de Eastern Market in Capitoll Hill. Dit is de bekendste markt van de stad en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Uitgaan in Washington

Een leuke en gezellige avond kun je prima hebben in Washington. Er is voor iedereen wel iets te vinden. Vooral in de wijk Georgetown vind je veel verschillende uitgaansgelegenheden, zoals cafés en discotheken. Houd je van cultuur? Ga dan een avondje naar het theater. In Washington heb je erg veel opera’s en toneelvoorstellingen. Zoek je liever iets luchtigs? Er zijn erg veel clubs waar je terecht kunt voor een stand-up comedyshow. Je kunt naar beginnende comedians gaan, of juist naar shows van gevorderden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Washington is ontzettend goed geregeld. Het openbaar vervoer in de stad behoort tot de beste te wereld. Er is een uitgebreid netwerk van trams, metro’s en bussen en alles komt bij elkaar in het centrum. Het is mogelijk om een dagpas te kopen van 6,5 dollar, maar een weekpas is ook mogelijk. Hier betaal je 32 dollar voor. Je kunt dan de hele week onbeperkt reizen. Bussen, trams en metro’s rijden met grote regelmaat, zodat je nooit ergens lang hoeft te wachten. Zelfs de taxi’s in Washington zijn goed geregeld. Je betaalt doorgaans niet teveel, omdat je per zone betaalt en niet per tik. Online kun je zelfs al overzichten vinden van de prijzen.